Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dette er ekspertenes beste tips mot tørr og gusten vinterhud

coco_mobile-95a9b73c6a35ea9e2a11f699e834ef2600b1a24ae3743032dd7c4e7451457459

Den norske vinteren kan være tøff mot den sarte ansiktshuden. Kombinasjonen av et varmt inneklima og bitende kalde vintervinder så fort man kommer utenfor dørstokken kan føre til tørr og gusten hud.

Vi har snakket med to eksperter hos Gimle Parfymeri og Heaven Scent for å få deres beste tips for å føle seg hakket mer «glowy», fresh og fuktig.

Les ogsåGLOSSIER er It-merket alle elsker

Rens, skrubb og mask deg til fuktighet

Det kan være fristende å stå klar med fuktighetskrem med en gang man føler seg litt stram i maska, men riktig forarbeid er essensielt for at fukten i det hele tatt skal trekke inn.

– Det er lurt å peele en gang i uken i vintermånedene for å få vekk død hud. Det må til for at fuktigheten du tilfører skal fungere optimalt. Santa Maria Novella har en veldig god ansikts peeling og Pearl Enzyme mask fra Själ er helt fantastisk, forteller Henia Gamborg, hos parfymeriet Heaven Scent i Oslo.facial_cleansing_oil_new

Ifølge henne er det også veldig lurt å ikke bruke for sterke renseprodukter om vinteren som vil strippe huden for den normale fettbalansen, men heller bruke en renseolje.

– Jeg kan spesielt anbefale renseoljene fra Tata Harper eller norske NYKR, sier hun.

Lil-Ann Furuknap Schjelderup, Grunnlegger og daglig leder av Gimle Parfymeri i Oslo, stemmer i at grunnlaget man legger før fuktighetskremen kommer inn i bildet er alfa og omega.

– Bruk en rens for tørr hud, gjerne en rik balm, for eksempel Omorovicza «Thermal Cleansing Balm» og The Organic Pharmacy «Carrot Butter Cleanser». Denne type rens  stripper ikke huden for dens eget immunforsvar. Vi anbefaler også et «prepping»-produkt – som er det hotteste i hudpleieverdenen akkurat nå –  som forbereder huden og gjør den maks klar for resten av hudpleierutinen. Her anbefaler vi Omorovicza «Omoressence» og La mer «The Treatment Lotion», forteller Schjelderup til Melk & Honning.

Les også
Mitt skjønnhetsunivers: Andrea Steen

Hun anbefaler også at man investerer i litt forskjellige gode ansiktsmasker.

– Det er kjempelurt å booste vinterhuden med fuktmasker som gir langvarig fukt og er rik på fettstopper. Vi elsker sovemasken til Omorovicza «Instant plumping cream» som er rik på hyaluronsyre  og fettstoffer, blant annet Omega 6. En annen favoritt er The Organic Pharmacy «Honey & Jasmin mask». En fuktgivende maske som gir deg en fantastisk fuktig overflate og glød, forteller hun.

Oljer passer alle hudtyper

M1318056-tata-harper-rebuilding-moisturizer-a_3ed den ukentlige peelingen, daglige oljerensen og tidvise ansiktsmasken i bunn, kan man tenke på fuktighetskrem.

– Reperative moisturizer fra Tata Harper er en reparerende fuktighetskrem for tørr og dehydrert hud, og for alle hudtyper om vinteren og i tørre klima. Ellers er Elemental Hydrating Cream fra Aesop utviklet for de som er eksponert for kulde og kald vind, forteller Henia Gamborg.

Hva slags ingredienser bør man generelt se etter?

– Rike oljer av god kvalitet og hyalorinsyre er viktig for å få opp fuktnivået i huden, sier hun.

Lil-Ann Furuknap Schjelderup hos Gimle Parfymeri anbefaler spesielt kultkremen «Creme de La Mer» for å få huden til å føles som den bader i fukt.

– Den er rik, deilig og effektiv og er perfekt for vinterhud. Ellers har vi og kundene våre forelsket oss i  Omorovicza «Gold Rescue Cream» som er en intensiv rik fuktighetskrem som styrker huden med omega 6. Perfekt for den tørreste vinterhuden. Virker umiddelbart reparerende og gir masse glød, forteller Schjelderup.

Hun mener også at man ikke skal være redd for å bruke mye oljer om vinteren, og at de passer for absolutt alle hydtyper.

Les også
Derfor er Prada og Miu Miu overalt i den nye Elvis-blockbusteren

– Husk at vi fra naturens siden har oljer i huden, så dette kjenner huden igjen. Oljer passer for alle – selv de med fet kombinasjonshud! Oljer er med på å balansere huden og tilfører masse fukt. Finn en olje som passer ditt behov og det kan brukes alene, som serum, blandes inn i fuktighetskremen eller til og med inn i foundationen for å få et fuktig, glødende uttrykk, forteller hun.

Ikke bruk dusjen som sauna

Når snøen lager hvite formasjoner ute på fortauene og kalde vinder trekker inn gjennom vinduskarmene kan det være fristende å søke tilflukt under brennhete stråler i dusjen. I øyeblikket kan man kjenne at huden føles fuktig, glødende og fresh – men det vil ikke vare.image_25144_original_x_450_white

Ifølge en artikkel hos More.com er det å ta altfor lange og varme dusjer – eller bad – noe av det verste du kan gjøre mot huden din. Det varme vannet vasker vekk alt som heter naturlige oler i huden og sammen med en kraftig dusjsåpe eller ansiktsrens vasker man faktisk vekk det som kalles «stratum corneum», som er det ytterste laget av hudceller og -talg.

Skulle man likevel ha falt for fristelsen med å dusje i skikkelig varmt vann, kan man prøve å redde seg inn igjen på andre måter.

– Man bør alltid smøre huden mens den er fuktig, og bruke dusjolje på kroppen og – som sagt – oljerens i fjeset i stedet for såpe eller gelé, forteller Henia hos Heaven Scent.

Hun er av den oppfatning at det er flere ting som må være til stede hva gjelder livsstil og diett for at man skal få en fuktig og sunn hud.

– Drikk mye vann og bruk gjerne en fuktspray i løpet av dagen i et tørt inneklima – og så skader det ikke å få i seg nok Omega 3 heller.

Les også
5 kjappe motenyheter: Har du gått glipp av dette?

Hos Gimle Parfymeri har de et holistisk syn på hudpleie og mener derfor at en sunn og bevisst livsstil fører til frisk og vakker hud.

– Huden er det største organet vi har og det siste organet som får utbytte av alle næringsstoffene vi inntar. Derfor anbefaler vi at man passer på å få i seg rikelig med fettsyrer slik at man får smurt huden innenifra og ut også. Både oljer fra planteriket og fra fisk. Drikk godt med vann, vær i bevegelse og få tilstrekkelig søvn, konkluderer Lil-Ann.

Les også: Ute etter sminketips? – Disse makeup-artistene bør du følge på Instagram

Siste saker

Mest lest nå
Les mer