Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

De største trendene fra moteukene:

«Power dressing» er ikke er uttrykk som har blitt spesielt mye brukt de siste tiårene. Men på slutten av 70- og 80-tallet var dette en av de største trendene. Nå er det på vei tilbake.

Med 80-tallet som årets viktigste trend-tiår er det kanskje ikke så rart at brede skuldre og dresser er på vei inn i motebildet igjen. Men det er også en annen påvirkningsfaktor til at «power suits» blir sett mye under de pågående moteukene.

«Power dressing» kan bli sporet helt tilbake til 1920-tallet og den legendariske franske designeren Coco Chanel. Gjennom draktene hun kreerte hun en ny måte å kle seg på for kvinner som både var praktisk og feminint, men likevel autoritært.

«Power dressing» er nok mest kjent for perioden for 40 år siden da kvinner måtte markere seg i større grad for å komme seg opp og fram, spesielt i yrkeslivet. Stilen fremmer et autoritært uttrykk siden flere sektorer var dominert av menn. Kvinner kledde seg i maskuline dresser, men gjerne med gode snitt og tilbehør for å fremheve det feminine.

 

Dion Lee/Jason Wu/M. Martin/ Monse//Calvin Klein/Altuzarra

 

I lys av den politiske uroen i verden og diskriminerende uttalelser fra Det Hvite Hus, har mange designere kommet med feministiske budskap i sine kolleksjoner som har blitt vist på catwalken. Noen velger tydelige slagord på t-skjorter, mens andre har svart på situasjonen på en mer subtil måte, men muligens ikke mindre virkningsfull, gjennom å ta «power suits» inn i varmen igjen.

Spesielt under New York Fashion Week ble dressene sett på utallige catwalker, men også andre moteuker – slik som Calvin Klein, Tibi, Alexander Wang, Phillip Lim, Victoria Beckham, Oscar de la Renta og Mulberry.

Les også
Hailey Bieber sitt hudpleiemerke saksøkes

 

Christian Siriano/Phillip Lim/Tibi/Ashish/Oscar de la Renta/Phillip Lim

 

 

Les også: De største trendene fra herremoteukene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer