Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde: Therry Richardson/Editorial i "M le Magazine du Monde"

Her er (h)årets trender

Valg frisyre og hårklipp er for mange like viktig som det man har på seg – men trendene forandrer seg stadig.

I løpet av de siste årene har pastellfarger, hårtutter, Balayage-farging, «granny-hair» og guttekorte frisyrer vært noen av de sterkeste tendensene når det gjelder jentehår. For menn – sett bort i fra den utbredte skjeggetrenden – har det vært Bieber-sveisen, kort på sidene og høyt på toppen, som har vært gjeldende.

Den engelske hårguruen Guido Palau, som hver sesong er kreativt ansvarlig for i gjennomsnitt 60 motevisninger, blir for trendsetter å regne når det kommer til hårtrender. 

Nylig uttalte briten at denne våren og sommeren handler alt om individualitet. 

– Vi så en fantastisk variasjon av skjønnheter på catwalken denne sesongen, og alle modellene var booket for det unike ved hver enkelt av dem. Jenter med krøllete hår fikk beholde krøllene. Jenter med rett hår fikk ha håret rett. Det var rett og slett en bekreftelse på alle de forskjellige typene skjønnhet som finnes, fortalt han til Refinery29. 

Les også : Gevir-eier Agnes Gulbrandsens vei mot suksessen.

Viltert hår

Skjermbilde 2016-02-25 kl. 13.00.33

Mica Arganaraz

Agnes Gulbrandsen, frisør og eier av salongene Gevir på Eger og Grünerløkka, stemmer i; 2016 er året for naturlig hårtekstur- og bevegelse.

– Vi har lenge følt at dette var på vei til å bli en trend. Dette med å fremme den individuelle teksturen, for å vise egenarten i håret. I stedet for å føne håret glatt, bruker man da heller mer curling creams, tekstur-sprayer, mousser osv, og «klemmer» med det fram struktur, forteller Gevir-eieren.

Hun mener Mica Arganaraz, den nye it-jenta og supermodellen, er en god inspirasjon til årets trendfrisyre, og ellers hår-lookene hos Tommy Hilfiger og Stella McCartney Vår/Sommer 2016 kolleksjoner.

Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva og eier av Adam og Eva Grensen, er enig i at naturlig hår er veien å gå akkurat nå, og at spesielt krøller er i vinden.

– Krøller er absolutt en tydelig tendens, og det merker vi også i salongen, flere og flere kunder – inkludert gutter – spør etter permanent, forteller han. 

70’talls gardiner

Bilde: Instagram.com/carolinedemaigret

Bilde: Instagram.com/carolinedemaigret

Skal vi tro de norske frisørene vi har snakket med, bør vi i tillegg til å la krøllene få fly fritt, ta frem saksa og klippe lugg.

– Lugg er en detalj som har vært veldig fremtredende nå. Alt i fra «litt for lange 70-talls-gardiner» til kort og stramt á la 90-tallet, forteller Thorsen.

Ann Beate Løkenhagen, kreativ leder hos Hendrix hair, er enig med Thorsen.

– Lange lugger kommer tilbake nå. Gjerne i kombinasjon med natulig struktur på både luggen og resten av håret, sier Løkenhagen.

Gevir-eier Agnes Gulbrandsen mener man ser den perfekte luggen på den britiske tv-personligheten og trendsetteren Alexa Chung, men at det er opp til frisøren og se hvilken lugg som passer akkurat deg, ditt hår og ditt ansikt.

– Vi så også mye lugg på visningene til Acne, Alexander Wang og Prada. Lugg er noe vi kommer til å se masse av i 2016, konkluderer Gulbrandsen.

Tiara og fletter

Saint Laurent

Saint Laurent

Om man føler for å gjøre noe litt mer ut av håret enn å bare la det lufttørke og falle fritt til alle kanter, er det tendenser som peker i andre retninger også. Både under visningene av Saint Laurent, Rodarte, Marc Jacobs og Alberta Ferrettis vårkolleksjoner, så man flust med hår-tilbehør – som tiarar, strass, gullpynt og brosjer.

Også flettetrenden fortsetter i 2016.

– Denne trenden har vært lenge og kommer til å fortsette. Hodebunns-fletter, myke pariser-fletter, tynne fletter gjemt i resten av håret. Alt av fletter er «in». Vi så det blant annet hos Louis Vuitton, Gucci, Proenza Schouler og Valentino, forteller Agnes Gulbrandsen.

Eirik Thorsen mener at siden dette har vært en trend en god stund nå, er trikset å finne nye og spennende måter å bruke fletten på.

– Modellene som gikk ned catwalken for Hervé Legérs SS16 hadde en spennende variant – fletten startet på kronen og sveipet over pannen til modellene, forteller han.

Granny-hair er ut

Bestemor-håret gikk som en farsott gjennom internett og sosiale medier i 2015, og stjerner som Cara Delivigne ledet an trenden.

Alle ville plutselig farge håret grått, og få en forsmak på det man vil se i speilbildet når man blir pensjonist. 

– Nå har jo granny-hair hysteriet vart en god stund og det er fortsatt gjeldende, men jeg personlig er litt lei, forteller Løkenhagen hos Hendrix Hair.

I følge Eirik Thorsen skal man heller gå for varmere toner nå, for å være trendy. Naturlig solkysset hår, strawberryblonde og kobbertoner eller mer kompakte mørkere brunfarger er i tiden.

Les også : Skjønnhetstrendene som preger moteukene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer