Chanel viste sin nyeste kolleksjon og Karl Lagerfelds siste i Paris tirsdag.

Se bildene fra Chanel-visningen som var Karl Lagerfelds siste

Slik hedret det franske motehuset den avdøde sjefdesigneren.

Sesongens moteuker går mot slutten med Paris som siste ut av de store motebyene.

Tirsdag formiddag var det Chanel sin tur til å vise deres nyeste kolleksjon under den franske moteukas siste dag – en visning som denne gangen var helt spesiell sjefdesigner Karl Lagerfelds død tatt i betraktning.

Ett minutts stillhet

Visningen tirsdag var forventet å bli «en svært emosjonell anledning» slik Chanel selv beskrev det i forkant som en sober homage til sjefdesigneren.

FW19/20-visningen fant sted i Grand Palais der Chanel med Lagerfeld i spissen siden 2005 har vist sine ready-to-wear og haute couture-visninger – hver gang med en ny vri enten det er som et klassisk gresk amfiteater i hjertet av en skog, et kjøpesenter, en flyplass, en parisisk gatescene med kvinnemarsj, en fransk hage eller som et romskip under den store glasskuppelen.

Les også: Se noen av 2000-tallets mest minnerike Chanel-visninger

Denne gangen var Grand Palais omgjort til et winter wonderland – en sveitsisk alpelandsby komplett med grantrær, små hytter og snø. 

chanel fw19-visning. dette var karl lagerfelds siste kolleksjon for chanel. foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Lagerfeld ble selv født i Hamburg i Østerrike.

Til minne om den avdøde sjefdesigneren ble det holdt ett minutts stillhet i forkant av visningen. Stillheten ble brutt av Lagerfelds egen stemme over høyttalerne før supermodell Cara Delevingne åpnet visningen.

Les også: Chanel går inn med 25 millioner euro i restaureringen av Grand Palais

På benkeradene lå illustrasjoner av Lagerfeld og Gabrielle Chanel med påskriften «The beat goes on».

«Takk, Karl»

Det franske motehuset hedret tidlig den avdøde sjefdesigneren blant annet i butikkvinduer i Chanel-butikker verden over med beskjeden: «Takk Karl. Med kjærlighet for alltid. Hilsen ditt team».

Under Fendi-visningen i Milano, som fant sted bare to dager etter Lagerfelds død, hyllet det italienske motehuset sin tidligere sjefdesigner blant annet med en video som viste de «54 år sammen». Fendi rykket også inn helsides annonser i flere internasjonale aviser med et bilde av Lagerfeld på terrassen på Fendis hovedkvarter i Roma med teksten «Takk Karl for en av de aller vakreste reisene».

Ønsket ikke offentlig begravelse

Karl Lagerfeld døde i Paris tidligere denne måneden, 85 år gammel. Det hadde lenge gått rykter om at han hadde vært ved dårlig helse, noe som ble ytterligere understreket etter at han for første gang noensinne gikk glipp av Chanels haute couture-visning under haute couture-uka i Paris tidligere i år.

Det ble tidlig klart at det er Lagerfelds høyre hånd Virginie Viard som tar over som kreativ direktør i det erkefranske luksusmotehuset. Hun har holdt rollen som sjef for Chanels kreative studio og vært den avdøde sjefdesignerens nærmeste samarbeidspartner gjennom mer enn 30 år.

Lagerfeld har en rekke ganger understreket at han ikke ønsket en offentlig begravelse ved sin død. I tråd med moteskaperens eget ønske ble han derfor kremert og stedt til hvile i Paris under en privat seremoni der kun familie og venner var tilstede.

En farvel-seremoni skulle etter ryktene finne sted på et senere tidspunkt, men dette er fortsatt ikke bekreftet av Chanel.

Se bildene fra Karl Lagerfelds siste kolleksjon for Chanel her:

Hovedbilde: Getty Images

Les også: Hør ett av de aller siste intervjuene med Karl Lagerfeld