Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Karl Lagefeld uteble fra Chanel haute couture-visningen i Paris

Hva har skjedd med Karl Lagerfeld?

Uteble fra Chanel haute couture-visningen. Nå rår spekulasjonene om 85-åringens helse.

Chanel-sjef Karl Lagerfeld uteble fra tirsdagens haute couture-visning i Paris. Det melder internasjonal motepresse. Nå rår spekulasjonene om 85-åringens helse.

Det var da begge det franske luksusmotehusets visninger tirsdag avsluttet uten kreativ leder Karl Lagerfelds sedvanlige opptreden at spekulasjonene for alvor skjøt fart. For selv om det i en uttalelse het at Lagerfeld ville dukke opp i tide til den andre visningen gjorde han ikke det. I etterkant av visning nummer to kom enda en uttalelse fra motehuset om at Lagerfeld «hadde følt seg sliten» og at han derfor hadde bedt sin høye hånd Virginie Viard «om å stille i hans sted». Det skriver The Guardian.

Det er første gang noensinne at Karl Lagerfeld går glipp av en av visninge til det franske luksusmotehuset.

Karl Lagerfeld uteble fra tirsdagens Chanel haute couture-visning i Paris. Foto via Vogue.

Finalen på Chanel-visningene er selve høydepunktet i haute couture-kalenderen, skriver Vogue, med Lagerfeld som tradisjon tro tar en runde på catwalken i Grand Palais sammen med sesongens brud.

Lagerfelds uteblivelse er som bensin på bålet for ryktene om 85-åringens helse som lenge har blitt sagt å være skrall. Lagerfeld har det siste året dessuten opptrådt på catwalken gjerne i følge med nettopp Viard, som ryktes å skulle ta over som kreativ leder. Også tidligere Celine-designer Phoebe Philo er et hett navn som Lagerfelds etterkommer hos Chanel.

Karl Lagerfeld startet sin karriere som assistent for designeren Pierre Balmain i 1955. Han har arbeidet i Chanel siden 1983, og er også kreativ leder for Fendi samt sitt selvtitulerte merke Karl Lagerfeld.

Nå rettes alle øyne mot Chanels kommende visninger med henholdsvis i starten og mars og 3. mai.

Hovedbilde: Getty Images.

Les også: Slik holder verdens fremste motehus seg fortsatt relevant

Siste saker

Mest lest nå
Les mer