Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
karl lagerfeld bilde fra getty images

Slik vil Chanel ta farvel med Karl Lagerfeld

Og slik blir begravelsen.

Tirsdag kom nyheten om at moteskaper Karl Lagerfeld er død. Den legendariske designeren døde i Paris, 85 år gammel.

Les også: Slik minnes en hel moteverden Karl Lagerfeld

Kort tid etter dødsbudskapet annonserte Chanel at det er Lagerfelds høyre hånd og hans samarbeidspartner gjennom mer enn 30 år, Virginie Viard, som tar over som kreativ leder.

Chanel med Karl Lagerfeld i spissen er kjent for sine ekstraordinære visninger. Men designerens siste farvel med motebransjen blir noe mer beskjeden.

I en dødsannonse i den franske avisa Le Figaro torsdag skriver motehuset at Lagerfelds begravelse vil være en privat seremoni.

Det bekrefter det en talsperson for Chanel sa til WWD tidligere, nemlig at Lagerfeld vil stedes til hvile i et «veldig, veldig privat øyeblikk» med kun venner og familie til stede. Det skal være i tråd med designerens egne ønsker, skriver motenettstedet.

Pressen vil ikke få tilgang til den private seremonien som vil foregå bak lukkede dører.

En farvel-seremoni vil finne sted på et senere tidspunkt, men motehuset har foreløpig ikke flere detaljer rundt dette.

Lagerfelds siste kolleksjon for Chanel vil bli vist i Paris 5. mars. Det vil bli en svært emosjonell anledning, skriver motehuset.

Lagerfeld har ved flere anledninger gjort det klart at han ikke ønsket seg noen offentlig begravelse. Til magasinet Numéro sa han i fjor at han ville fortrukket å få asken sin spredt i nærheten av moren Elisabeth og katten Choupette dersom den skulle dø før ham. Lagerfeld var også kjent for å nekte å ta del i begravelser. Et unntak fra regelen var imidlertid da hans partner gjennom lang tid Jacques de Bascher døde.

Hovedbilde: Getty Images

Les også: Slik holder verdens fremste motehus seg fortsatt relevant

Siste saker

Mest lest nå
Les mer