Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Det franske motehuset spytter inn 25 millioner euro i restaureringen av Grand Palais

Hvor skulle de ellers hatt visningene sine?

Det er ikke akkurat noen hemmelighet at Chanel og ærverdige Grand Palais i hjertet av Paris går langt tilbake. Når bygget nå renoveres spytter det franske motehuset inn hele 25 millioner euro, noe som tilsvarer i overkant av 255 millioner norske kroner, i potten. Det er jo tross alt det man har venner for, er det ikke?

Chanels kulturelle hang er verken ny eller tilfeldig, men som et ledd i initiativet startet av grunnlegger Gabrielle Chanel (få en kjapp innføring fra moteikonet her) som går ut på å støtte kulturelle og kunstneriske tiltak i den franske hovedstaden. Og Grand Palais må jo kunne sies å være nettopp det som et av Frankrikets og kanskje også Europas fremste arkitektoniske monumenter. Reist til verdensutstillingen i 1900 er bygningen, som i dag huset både museer og utstillingslokaler, arkitektonisk en blanding av klassisisme og modernisme med det spesielle glasstaket på toppen. Det omfattende renovasjonsprosjektet av Grand Palais er satt til å starte i desember 2020 med en delvis nyåpning i 2023.

Grand Palais har vært nært knyttet til det franske motehuset i mange år. Siden 2005 har det nemlig vært location for Chanel og kreativ leder Karl Lagerfelds ready-to-wear og haute couture-visninger – hver gang med en ny vri enten det er som et klassisk gresk amfiteater i hjertet av en skog, et kjøpesenter, en flyplass, en parisisk gatescene med kvinnemarsj, en fransk hage eller som et romskip under den store glasskuppelen.

Les også: Åpner verdens største Bottega Veneta-butikk i New York

Se noen av det franske motehusets mest minnerike visninger i Grand Palais:

Alle bilder: Chanel. 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer