Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Hun tar over som ny kreativ leder for Chanel

Hans høyre hånd tar over det kreative ansvaret.

Tirsdag formiddag kom nyheten om sjefdesigner i Chanel, Karl Lagerfeld er død 85 år gammel. Lagerfeld døde i Paris.

Allerede nå er hans arvtaker i det erkefranske luksusmotehuset på plass. Det melder Chanel i en pressemelding.

Det er Lagefelds høyre hånd Virginie Viard som nå tar over ansvaret for det kreative arbeidet med kolleksjonene slik at arven etter Gabrielle Chanel og Karl Lagerfeld kan leve videre. Viard har holdt rollen som sjef for Chanels kreative studio og vært den avdøde sjefdesignerens nærmeste samarbeidspartner gjennom mer enn 30 år

Annonserte Lagerfelds død

«Det er med dyp sorg at Chanel kan melde at Karl Lagerfeld, den kreative direktøren for Chanel siden 1983, er død», heter det i uttalelsen som er datert Chanel i Paris, 19. februar 2019.

Huset omtaler Lagerfeld som «et ekstraordinært kreativt individ» som gjenoppfant det franske motehusets koder først skapt av Gabrielle Chanel: Chanel-jakken og -dressen, den lille sorte, tweeden, de to-tonede skoene, de quiltede håndveskene, perlene og smykkene.

«Min jobb er ikke å gjøre det hun gjorde, men hva hun ville ønsket å gjøre», siteres Lagerfeld i uttalelsen.

– En venn og en ekstraordinær kreativ hjerne

Det franske motehuset hyller Lagerfeld som «en produktiv kreativ hjerne med uendelig fantasi». De nevner også hans mange artistiske evner som fotograf og regissør. «Man kan selvsagt ikke referere til Karl Lagerfeld uten å nevne hans raske replikk og selvironi», avslutter huset. De uttrykker sin dypeste kondolanse ovenfor Lagefelds familie, slektninger og venner.

Karl Lagerfeld under Chanel-visningen i desember i fjor. Foto: Dia Dipasupil/Getty Images.

«Takket være hans kreative geni, generøsitet og eksepsjonelle intuisjon var Karl Lagerfeld forut for sin tid noe som er mye av grunnen til Chanels suksess over hele verden i dag. I dag har jeg ikke bare mistet en venn, men vi har alle mistet en ekstraordinær kreativ hjerne som jeg gav carte blanche tidlig på 1980-tallet til å gjenoppfinne merket», sier Alain Wertheimer, administerende direktør ved Chanel i uttalelsen.

Chanel-topp Bruno Pavlovsky hyller også den avdøde designeren:

«Motevisning etter motevisning, kolleksjon etter kolleksjon har Karl Lagerfeld satt sitt avtrykk på legenden Gabrielle Chanel og historien til motehuset Chanel. Han promoterte både talentet og ekspertisen i Chanels atelierer og Métiers d’Art ved å la sin eksepsjonelle know-how skinne gjennom. Den største hyllesten vi kan gi ham er å fortsette å følge i hans fotspor for å – for å sitere Karl – ‘fortsette å omfavne nåtiden og finne opp fremtiden’».

Hovedbilde: Pascal Le Segretain/Getty Images.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer