Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Karl Lagerfeld snakker ut i det som er ett av hans siste intervjuer noensinne.

Hør ett av de aller siste intervjuene med Karl Lagerfeld

«Min jobb er å skape en fantasi».

Moteskaper Karl Lagerfeld døde i Paris 19. februar, 85 år gammel. Ryktene hadde lenge gått om Chanel-sjefens dårlige helse. Det ble ytterligere understreket da han for første gang gikk glipp av motehusets haute couture-visning i Paris tidligere i år.

Etter eget ønske ble Lagerfeld kremert og stedt til hvile under en privat seremoni i Paris. Chanel viser sin nyeste kolleksjon – som også er Lagerfelds siste – under moteuka i Paris tirsdag formiddag. Den er forventet å bli en svært emosjonell anledning, har motehuset selv uttalt.

Nå er et av de aller siste intervjuene med Karl Lagerfeld sluppet på Chanels nye podcast 3.55.

Det er journalist og Monocle-redaktør Tyler Brûlé som intervjuer Lagerfeld på Mercer Hotel i New York i desember i fjor bare timer før Chanels Métiers d’Art-visning.

I det 45 minutter lange intervjuet snakker de to om alt fra politikk til prêt-à-porter og Lagerfelds forhold til sosiale medier.

«Jeg vet hvordan jeg bruker Instagram, men jeg vil ikke gjøre det. Selskapene gjør det kanskje, men jeg kan ikke bruke tiden min på ting jeg anser som unødvendige. Jeg har ikke tid til det. Dagen er veldig kort, jeg sover godt og må ta vare på Choupette, min berømte katt», sier Lagerfeld i podcasten.

Det er også han som får det siste ordet, og bruker det til å tilbakevise påstanden om at han er pliktet til å føre Chanel-maskinen videre. «Jeg hater uttrykket du må levere. Jeg gjør det med glede», sier Lagerfeld.

Hør hele intervjuet med Karl Lagerfeld her.

Hovedbilde: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images for Conde’ Nast International Luxury Conference.

Les også: Dette er noen av 2000-tallets mest spektakulære Chanel-visninger

Siste saker

Mest lest nå
Les mer