Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Melk & Honning tar tempen på Giambattista Valli x H&M
Alle bilder: Melk & Honning

Permitterer tusenvis av norske butikkansatte

Mer dårlig nytt for norske motebutikker.

Tidligere denne uka skrev Melk & Honning om H&M som nå stenger mer enn 1000 butikker på verdensbasis. Siste nytt er at også alle kleskjedens butikker i Danmark stenger – i tillegg til H&M-gruppens andre butikker som omfatter Weekday, Monki, Arket og & Other Stories.

Også Zara-eier Inditex er i krise, og stenger nå nesten 4000 butikker over hele verden.

H&M permitterer nå 2000 ansatte i Norge, skriver Dagens Næringsliv.

Da Melk & Honning snakket med H&M tidligere denne uken hadde de foreløpig ingen planer om å stenge butikkene dersom de ikke fikk pålegg om det. Prøverommet er imidlertid stengt i alle butikkene.

Ifølge DN utgjør permiteringen omkring 60 prosent av de ansatte. Det skal ramme både butikkansatte og ansatte ved logistikksenteret.

Voice, som har både Match, Vic og Boys of Europe under sin paraply, varslet tidligere denne uken at de nå permitterer rundt 1000 ansatte og stenging av rundt 200 butikker, skriver E24.

Stenger dørene i koronakrisen
Varner har sendt ut permitteringsvarsel til mange av sine ansatte. Her fra hovedkontoret i Oslo. Foto: Varner

Nettavisen skriver også at Varner nå sender permitteringsvarsel til opp mot 3500 ansatte for å redusere ansatte i butikkene til et minimum.

Det påvirker butikkansatte i alle av motegigantens butikker som inkluderer kleskjeder som Cubus, Dressmann, Bik Bok og Carlings.

Forrige uke kom regjeringen her hjemme med de hittill strengeste og mest omfattende tiltak i fredstid for å forhindre spredning av smitte. Det gikk spesielt hardt utover blant annet frisører, hudpleiesalonger og neglestudioer som alle ble pålagt å stenge dørene midlertidig.

Også frittstående norske motebutikker sliter, og flere har valgt å stenge dørene. Nå kommer de med en innstendig bønn til sine kunder.

Les også: Åpnet ny Oslo-butikk – én uke senere var Norge stengt

Siste saker

Mest lest nå
Les mer