Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
H&M stenger kleskjeder
Foto: H&M

Triste nyheter for H&M

Stenger mer enn 1000 butikker.

På kort tid har en hel verden blitt påvirket av koronaviruset. På børsene har pilene pekt nedover i en grad man ikke har sett liknende til siden finanskrisen i 2008. I motebransjen har både visninger, moteuker og store motefester, blant annet Met Gala og Costume Awards, blitt utsatt og avlyst.

På butikkfronten er det heller ikke mye å rope hurra for. Over hele verden blir butikker nå tvunget til å stenge dørene.

For en ukes tid siden kunne Melk melde at H&M muligens ville bli en av de hardest rammede i forbindelse med denne krisen.

I kveld skriver E24 at H&M stenger over 1000 butikker i fem land. Dette grunnet frykt for videre spredning av koronaviruset.

Les også: Koronaviruset tvinger Oslos motebutikker til å stenge

Fra og med tirsdag og onsdag denne uken stenger den svenske kleskjeden sine totalt 590 butikker i USA, 96 butikker i Canada og 460 butikker i Tyskland. Alle butikkene i Belgia, Portugal, Sveits, Hellas, Slovakia, Litauen, Peru, Ukraina, Filippinene, Malaysia og Kypros skal også stenges.

Business of Fashion kan melde at butikkene i Italia, Polen, Spania, Tsjekkia, Bulgaria og Frankrike stengte tidligere denne uken.

Da koronaviruset herjet som verst i Kina i slutten av januar og februar, stengte fast fashion-giganten også majoriteten av butikkene sine der. Nå har de åpnet flesteparten av disse igjen. Salgstallene vitner om en kraftig nedgang på 24 prosent i første kvartal i de kinesiske H&M-butikkene.

Om få uker vil kvartalsrapporten til H&M legges frem. Da vil man få et tydeligere bilde av hvordan denne krisen har påvirket den svenske kleskjeden.

«Alle aktiviteter i selskapet blir nå nøye evaluert ut fra et konstnads- og risikoperspektiv for å så langt det er mulig kunne håndtere de negative følgene av viruset», heter det i en uttalelse fra H&M.

Det er foreløpig ikke kjent hvor lenge butikkene vil holde stengt.

Oppdatert: Nå stenger butikkene i Danmark

Ifølge Ekstrabladet ble det onsdag bekreftet at alle H&M-gruppens butikker i Danmark nå stenges. Dette inkluderer i tillegg til H&M, Weekday, Monki, COS og & Other Stories. Det skal visstnok finnes 112 slike butikker i Danmark.

– På bakgrunn av regjeringens seneste tiltak har vi besluttet å lukke alle H&M-gruppens butikker midlertidig, både på storsentre og i gågater. Vi følger regjeringens tiltak nøye, og holder butikkene lukket så lenge det er nødvendig, skriver H&M i en pressemelding.

Melk & Honning var i kontakt med H&M tirsdag angående en eventuell stenging av butikkene i Norge, svarte de følgende:

– Vi følger myndighetenes retningslinjer nøye for å bidra til å redusere spredning av smitten. Dersom myndighetene ber oss om å stenge butikkene, så vil vi gjøre det. Vi gjør alle nødvendige tiltak for å holde arbeidsplassen så trygg som mulig for kolleger og kunder, gjennom for eksempel stengte prøverom, redusert betaling med kontanter, fjerning av sminketestere og tilpasset renhold. Samtidig oppfordrer vi alle våre ansatte til å følge de strenge kravene til hygiene.

Da Melk kontaktet H&M igjen onsdag kveld, for å høre om stengingen av butikkene i Danmark ville endre noe her til lands, var svaret at gårsdagens beskjed fremdeles var gjeldende, og at de ikke hadde noe mer å legge til.

Les også: Utsetter Costume Awards

Siste saker

Mest lest nå
Les mer