Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
saks potts
Pels fra danske Saks Potts.

Nordstrom stopper salget av eksotisk skinn og ekte pels

– Etterspørselen har sunket kraftig de siste årene, sier dyrevernorganisasjon til Melk & Honning.

Listen over moteaktører som sier nei til pels blir stadig lengre. Til og med den britiske dronningen (94) har tatt et klart standpunkt i pelsdebatten. Her hjemme valgte regjeringen i 2019 å legge ned pelsdyrnæringen i Norge. Til tross for at eksotisk skinn er gått litt i glemmeboka, begynner nå flere aktører å si nei til bruken av eksempelvis krokodille- og slangeskinn også.

Nå stopper Nordstrom salget av eksotisk skinn og pels.

Fases ut

Den amerikanske luksusvarehuskjeden følger med det i fotsporene til blant annet Selfridges, som faset ut produkter laget av skinn fra pyton, alligator, øgle og krokodille innen 2020. Også designere og motehus som Victoria Beckham og Chanel tar avstand fra disse materialene.

Nordstrom skal innen slutten av 2021 ha sluttet med alt av eksotisk skinn og pels, både i fysiske butikker og online. Nyheten ble sluppet sammen med dyrevelferdsorganisasjonen Humane Society of the United States. Men bakgrunnen for tiltaket skal være på grunn av etterspørsel fra kunder, skriver Fashionista.

Nordstroms flaggskipbutikk på Manhattan i New York. Foto: Rob Kim/Getty Images

Hva med skinn og fjær?

«Som en ledende motebutikk er vi forpliktet til å levere best mulig service og produkter til våre kunder. Dette betyr å høre på tilbakemeldinger fra kunder og hele tiden utvikle produktutvalget for å sørge for at det møter deres behov», skriver Teri Bariquit, Chief Merchandising Offiser i Nordstrom i en post på selskapets Instagram-profil.

Varehuskjeden vil samarbeide tett med sine partnere fremover for å fase ut eksotisk skinn og pels, og vil samtidig se etter alternative materialer, heter det. Nordstrom sine egne merker har ikke brukt disse materialene på flere år, og er ifølge Bariquit «et naturlig steg for businessen».

I kommentarfeltet hyller flere avgjørelsen, mens andre synes det er på høy tid. Mange spør også om ikke luksusvarehuskjeden skal forby skinn, fjær og andre produkter fra dyr. Spesielt mange trekker frem kontroversielle Canada Goose – et merke Nordstrom vil fortsette å selge minus produktene med ekte pels.

Dyrevernalliansen til Melk: – Et klokt valg

– Det er fantastiske nyheter at en stor aktør som Nordstrom viser styrke og offisielt tar avstand fra eksotisk skinn og ekte pels. For omdømmet er dette også et klokt valg, sier Kaja Ringnes Efskind, kommunikasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen til Melk & Honning.

– Ekte pels og eksotisk skinn blir nå forbundet med dyremishandling, og etterspørselen har sunket kraftig de siste årene.

Kaja Ringnes Efskind. Foto: Dyrevernalliansen

Les også: Er vintage-pels egentlig innafor?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer