Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
victoria beckham

Nok en designer sier nei til eksotisk skinn

Får tommel opp av dyrevernorganisasjon.

Bare to måneder etter at Chanel annonserte at de vil droppe bruk av eksotisk skinn og pels, følger en annen designer i de samme fotsporene.

Victoria Beckham er neste designer ut som nå slutter med bruk av eksotisk skinn i sine fremtidige kolleksjoner og tilbehør.

Victoria Beckham ss19

Det var motenettstedet WWD som først omtalte saken.

«Vi som selskap har sett på ulike muligheter som kan gjøre at vi oppnår en mer etisk produksjon av produkter som vil ha mindre skadelig miljøpåvirkning over tid», heter det i en uttalelse fra motehuset.

«Vi er glade for å kunne bekrefte at vi vil droppe all bruk av eksosisk skinn for fremtidige kolleksjoner. Den første kolleksjonen blir høst 2019. Denne beslutningen ønsker vi at skal reflektere oss som merke, men også kundene våre», heter det videre i uttalelsen.

Eksotisk skinn er skinn fra dyr som krokodille, øgle, slange og rokke. Andre merker som nylig har annonsert at de ikke vil fortsette bruken av eksotisk skinn er Chanel, Vivienne Westwood og Diane von Furstenberg.

Victoria Beckhams selvtitulerte merke har aldri brukt ekte pels i sine kolleksjoner, og fortsetter å være pelsfritt også i fremtiden.

Til WWD uttalte direktør ved PETA, Elisa Allen, at de gir Victoria Beckham tommel opp for tiltaket.

«Victoria Beckhams valg om å kutte all bruk av eksotisk skinn vil spare mange dyr for lidelse. PETA oppfordrer andre luksusmerker til å følge hennes eksempel».

Hovedbilde: Getty Images

Les også: Pelsdyrbransjen slakter regjeringens pels-nei

Les også
Ekspertenes beste tips til digg champagnefrokost på 17. mai

Siste saker

Mest lest nå
Les mer