Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde via Copenhagen Fashion Week

Nå ser det mørkt ut for moteuken i København

Kan rammes av Danmarks forbud mot forsamlinger frem til slutten av august.

Som de fleste andre land har Danmark satt inn en rekke tiltak for å forhindre videre smitte av koronaviruset. Tidligere denne uken ble det likevel kjent at myndighetene i vårt naboland i sør roer ned noen av disse tiltakene etter påske, ved at skoler og visse deler av helsevesenet skal åpne igjen. Samtidig gjøres det klart at arrangementer og store forsamlinger forbys frem til slutten av august.

Dette kan bety at det ser mørkt ut for moteuken i København, som skulle finne sted mellom 4. og 7. august.

Les også: Korona-avlyser moteuker i både London og Paris

Moteklyngen CIFF (Copenhagen international fashion fair), Copenhagen Fashion Week, DM&T (Dansk mode og textile), Revolver (Copenhagen international trade show) og Wear (Trade association for fashion and textile companies in Denmark) uttaler seg om situasjonen til Fashionforum.dk:

– Vi tar utviklingen dypt seriøst og vil naturligvis ta ansvar for å begrense smittespredningen med de tiltak som det krever. Derfor er vi også innstilt på å skulle endre planene for sommerens moteuke om det blir nødvendig.

– Foreløpig avventer vi at myndighetene skal komme en enda mer konkret bestemmelse i forhold til forsamlingsregler, ettersom det enda ikke er bekreftet hva «store forsamlinger» betyr. Vi vil uttale oss videre når disse reglene er tydeliggjort, og vi dermed vet hva det vil bety for moteuken.

De siste årene har blant annet norske Holzweiler og Michael Olestad figurert på programmet, så en eventuelt kansellering ville i stor grad påvirket disse merkene.

Per nå er også moteuka i Købehavn den eneste tradisjonelle moteuken i Skandinavia, ettersom Stockholm fashion week ble lagt ned og Oslo Runway satt på vent. Sistnevnte skal likevel starte opp igjen til høsten.

Å utsette det hele til forbudsdagene er over ville kanskje vært den mest naturlige løsningen på problemet, men det er likevel ikke bare bare å få til i praksis. Det er nemlig meget tett program mellom de ulike byenes moteuker, når designernes vårkolleksjoner skal vises frem.

Les også
5 norske designere som har gjort hobbyen sin til business på Instagram

Les også: Slik tvinger koronaviruset moteaktørene til å tenke nytt

Siste saker

Mest lest nå
Les mer