Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde: Ignat Wiig

Michael Olestad: – Folk tar meg mer seriøst etter at jeg valgte å vise i København

Melk & Honning møtte den norske designeren i Paris.

Blant de få norske designerne som viser frem sine kolleksjoner under Paris Fashion Week er Michael Olestad. Showrommet hans ligger i det hippe Temple-området i den franske hovedstaden. Som det norske motemerket Envelope1976, har også han vært her de siste fire sesongene.

– Det er det største og beste stedet å selge inn kolleksjonene sine internasjonalt. Det er det eneste stedet «alle» prioriterer å reise til, sier Michael Olestad da Melk & Honning møter ham på showrommet i Paris.

– Eller i hvert fall vanligvis. Denne sesongen er alt ganske annerledes på grunn av virusutbruddet. Det er mange innkjøpere som har valgt å ikke reise hit. Det gjenstår å se hva slags ringvirkninger det vil få.

Bilder: Ignat Wiig

Kolleksjon inspirert av barndommen

Den norske designeren, som tidligere har jobbet blant annet for Acne Studios, startet sitt eget merke i 2016. I fjor havnet han på topplisten da Melk & Honning kåret mote-Norges mektigste. Samme høst vant han Epson-Award, der vinnerne fikk sponset materialer og mønstertrykking til sine AW20 og SS21-kolleksjoner.

Det er førstnevnte Olestad nå viser frem i Paris, og som han bare måneder tidligere viste under moteuka i København. Kolleksjonen er i stor grad inspirert av hans egen barndom.

– Jeg har mistet flere av besteforeldrene mine de siste årene, og har kjent på at jeg egentlig har vært altfor lite sammen med familien. Det er kjedelig å kjenne på når det nesten er for sent.

– Samtidig begynte jeg å reflektere rundt hvordan barndomsminner føles i voksen alder og hvordan dette kunne fremstilles i mønstre. Jeg visualiserte det i form av mer tydelige partier og falmede, utydelige partier – nesten som noe som har ligget for lenge i solen. Det er jo litt sånn minner fungerer.

Bilder: Ignat Wiig

Positiv til Oslo Fushion

I januar var første gang den norske designeren stod på programmet under moteuka i Købehavn.

– Jeg har fått masse positive tilbakemeldinger, spesielt på printene. Jeg har jo ikke jobbet med det så mye før, så det var veldig gøy. Det har kommet som et resultat av at jeg vant Epson Award, forteller han.

– Jeg tror kanskje folk tar meg mer seriøst etter at jeg valgte å vise i København

Planen er å også for neste sesong å vise både i København og i showrommet i Paris.

– Jeg kommer absolutt til å fortsette å være i Paris. Det er kjempeviktig. Jeg hadde også en veldig god opplevelse av det å vise i København, og tenker at jeg neste sesong også kan selge litt der. Det er jo klart at et er viktig med eksponering ute i verden.

Du var på programmet under den første utgaven av Oslo Fushion i fjor høst. Hva tenker du om det eventet?

– At det er utrolig viktig at man har et sånn initiativ i Norge, spesielt for unge, up-and-coming designere. Alt handler jo om å synes. 

– Hva skjer fremover for deg nå?

– Nå er planen å bli ferdig slik at jeg kan sende til produksjon. Det har også blitt litt forsinket på grunn av virusutbruddet. Så er det bare å sette i gang med neste kolleksjon – det går sånn slag i slag.

Les også:

Siste saker

Mest lest nå
Les mer