Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Avlyser Stockholm Fashion Week

– Et stort tap for den svenske motebransjen.

Fredag kom nyheten om at Stockholm fashion week er innstilt. Det blir dermed ikke en svensk moteuke i august.

Svenske ELLE skriver at årsaken bak avlysningen av sesongens moteuke skyldes en uklar fremtid. Digitalisering, dårlig økonomi og fokus på bærekraft er noen av faktorene som spiller inn.

Det var bransjeorganisasjonen Swedish Fashion Council som annonserte innstillingen. Etter planen skulle moteuken gått av stabelen i den svenske hovedstaden 27 – 29. august i år.

Sjefredaktør Cia Jansson i svenske ELLE sier at hun er skuffet.

«Jeg syns så klart det er et stort tap for den svenske motebransjen at man ikke kan samles på en felles plattform. Jeg håper det er tilfeldig, og at vi kan samle våre felles krefter til noe nytt og spennende til neste år. Det finnes så fantastisk talent og kreativitet i bransjen».

Nyheten fra Sverige kommer knappe seks måneder etter at Oslo Runway først avlyste moteuken i januar. Norges svar på fashion week har siden det gjort store endringer. Tidligere i juni kunne Oslo Runway annonsere at de slår seg sammen med Collective Oslo Fashion Art Festival og lanserer motefestivalen Fushion. Festivalen blir holdt i Oslo 28. – 30. august i år.

Moteuken i København går av stabelen slik som planlagt i begynnelsen av august. Med på programmet har de norske og svenske favorittmerker som Holzweiler, Rodebjer og Hope.

Les også: Nå møtes dronningene på slottet