Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dior Haute Couture Spring/Summer 2020. Foto: Victor Boyko/Getty Images

Korona-avlyser moteuker i både London og Paris

Er det bare starten?

Virusfrykten kastet skygger over sesongens moteuker, spesielt i Paris og Milano. Siden har så godt som alle eventer blitt utsatt eller avlyst.

Les også: Virusfrykt, men gjør det mote?

Nå avlyses herremoteuken i London, og både herremoteuken og haute couture-uken i Paris. Det melder en rekke internasjonale motemedier fredag kveld.

Herremoteuken i London skulle holdes i starten av juni. Den franske hovedstadens tilsvarende moteuke skulle etter planen gå av stabelen sent samme måned, mens couture stod på programmet 5.-9. juli.

I en uttalelse fra franske Fédération de la Haute Couture og de la Mode heter det: «I lys av spredningen av Covid-19-epidemien over hele verden, trengs avgjørelser for å sikre tryggheten og helsen til motehusene, deres ansatte og alle som jobber i vår industri».

Det jobbes imidlertid med mulige alternativer, heter det i uttalelsen.

Også den italienske herremoteuken som skulle ha funnet sted i Milano 19.-23. juni er nå flyttet til høsten, og vil med det gå samtidig som den italienske moteuken i september.

Flere, blant dem Business of Fashion, stiller nå spørsmål om motebransjen burde hoppe over en sesong, da altså produksjonen av AW20-kolleksjonene som nå mest sannsynlig er svært forsinket på grunn av den pågående pandemien.

Les også: Motekjendisenes beste tips til hjemmekarantene

Les også
5 kjappe motenyheter: Har du gått glipp av dette?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer