Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Gucci er igjen verdens hotteste merke
(Foto via Instagram @jlo)

Gucci topper fortsatt listen over verdens mest populære merker

Kan de takke Harry Styles og samarbeidet med The North Face for det?

Hvert kvartal måler Lyst hvilke merker og produkter som er de mest populære i verden akkurat nå. Målingen baserer seg på blant annet shoppingvaner og Google-søk. I tredje kvartal 2020 var Gucci verdens mest googlede merke.

Nå topper det italienske motehuset lista nok en gang.

Gucci er nå blitt kåret til verdens hotteste merke for andre år på rad, ifølge Lyst Index sin måling av fjerde kvartal 2020.

«De kan takke Harry Styles og samarbeidet deres med The North Face for det» skriver Hypebeast.

Slik ble Harry Styles et stilikon
Harry Styles ikledd en Gucci-kjole. Faksimile fra Vogue.

På andreplass er Balenciaga, som legger bak seg nok et suksessfullt år blant annet med samarbeidet med det italienske selskapet Vibram. Ifølge Sourcing Journal sikret motehuset seg andreplassen ved å vekke interessen til både moteinteresserte og gamere med sin nyeste visning som hadde form av et videospill (atter en gang med en rekke norske modeller i line-upen). Tredjeplassen går til Moncler etter samarbeidet med Rick Owens og Stone Island-anskaffelsen. Luksusmotemerket har med det løftet seg hele ti plasser opp fra forrige måling.

Det var ingen overraskelse at Gucci toppet listen ved den nye målingen. Det italienske motehuset fant en kreativ løsning på avlyste arrangementer med #GucciFest mote- og filmfestivalen i november. Harry Styles iført en av merkets kjoler på forsiden av Vogue og samarbeidet med The North Face er også sentrale faktorer.

Det til tross for at luksusmerkene sliter under koronapandemien.

På fjerdeplass finner vi Off-White, etterfulgt av henholdvis Prada, Saint Laurent og Bottega Veneta. Sistnevnte fikk tidligere denne måneden mye oppmerksomhet etter motehuset forsvant fra sosiale medier. Versace, Valentino og Fendi tar henholdvis 8., 9. og 10. plass på lista.

Les også
Komfortable og stilige back to work-antrekk

Nike ligger nå på 11. plass, som er åtte plasser ned fra forrige måling. De siste 9 plassene består av Burberry, Jaquemus, Alexander McQueen, LOEWE, Balmain, Givenchy, Adidas, Stone Island og Fear of God.

Øverst på listen over de mest populære produktene hos både kvinner og menn er boblejakker.

«I siste kvartal 2020 søkte kundene etter komfort og beskyttelse. Boblejakker er blitt en populær kategori med en økning på 174 prosent i søk, som følge av økt interesse for turgåing og sosialisering utendørs» skriver Lyst.

På listen over de mest populære produktene finner vi også, ikke overraskende, innesko. Innesko fra Birkenstock ligger på andreplass over de mest populære produktene for kvinner, mens tøfler fra UGG ligger på tredjeplass på listen hos menn.

Les også: Dårlig nytt for Oslos luksusbutikker

Siste saker

Mest lest nå
Les mer