Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Slik ble han et stilikon
Foto: Helene Marie Pambrun/Handout via Getty

Slik ble Harry Styles et stilikon

Fra One Direction til Vogue-cover.

Ti år er gått siden Harry Styles først smeltet tenåringshjerter verden over som en femtedel av One Direction. Da hadde han en ganske så anonym stil, men nå har han fått status både som stilikon og «glamrock-sexsymbol». Flere omtaler 26-åringen faktisk som 2020s svar på Mick Jagger. Og det med god grunn.

For gang på gang viser Styles hvordan det skal gjøres. Med tonnevis av sjarm og karisma attåt. Akkurat som Mick Jagger gjorde som frontfigur i Rolling Stones gjennom særlig 60- og 70-tallet.

Styles står for et av årets mest googlede antrekk. Og for tiden finner man ham på forsiden av Vogues desember-utgave. Som første mann solo på coveret noensinne – ikledd Gucci-kjole, fikk han nettet til å koke og skrev samtidig historie.

Flere mente imidlertid at det ikke var spesielt revolusjonerende at en mann velger å gå i dameklær.

Slik ble Harry Styles et stilikon
Faksimile fra Vogue.

«Er en kjekk, rik, ciskjønnet hvit mann som går med en dyr kjole på coveret av en glossy motemagasin virkelig så grensesprengende?» spurte Dazed, og nevnte navn som David Bowie, Prince, Lenny Kravitz, Jaden Smith og Lil Nas X som har blandet mote og kjønnsnormer tidligere.

Uansett er Harry Styles moteverdenens nye favoritt. Nylig fikk han også æren av å bli parodiert av Timothée Chalamet på Saturday Night Live. Ikledd høstens it-bluse med Peter Pan-krage, strikkegenser, 70-tallsbukser, glittersokker, loafers og perlesmykker var tolkningen spot-on, skriver Vogue.

Men når ble egentlig Harry Styles motebransjens yndling?

Slik ble Harry Styles et stilikon
Ikledd peterpan-krage og perler under årets Brit Awards i vinter. Foto: Joe Maher via Getty

Gucci-ambassadøren

Det hele begynte med en blomstermønstret Gucci-dress under American Music Awards i 2015. Siden den gang er Harry Styles blitt Gucci-ambassadør, kampanjegutt og har frontet det eksentriske universet til Alessandro Michele gang på gang, skriver Vogue. Det iført alt fra pussy bow-bluser og slengbukser til brokadedresser og perlekjeder.

Slik ble Harry Styles et stilikon
Harry Styles i 2015 under American Music Awards. Foto: Axelle/Bauer-Griffin via Getty

– Han har auraen til en engelsk rock and roll-stjerne. Som en ung gresk gud med attituden til James Dean og litt av Mick Jagger. Men ingen er søtere. Han er bildet på en ny tidsepoke, av hvordan en mann kan se ut, sier Alessandro Michele, sjefsdesigner i Gucci om Harry Styles til Vogue.

Slik ble han et stilikon
Sammen med Alessandro Michele på The Met Gala i 2019. Foto: Dimitrios Kambouris via Getty

Visker ut kjønnsgrenser

Kjoler, skjørt, perlekjeder og høye hæler. Det er ingen tvil om at den britiske artisten går i bresjen for å viske ut gammeldagse kjønnsgrenser.

Les også
Komfortable og stilige back to work-antrekk

– Når du tar bort ‘Det er klær for menn og det er klær for kvinner’, når du fjerner barrierene, så åpner man åpenbart opp en arena hvor man kan leke. Jeg kan gå inn i butikker og ta meg selv i å se på dameklær og tenke at de er fantastiske, sier Harry Styles til Vogue.

Slik ble Harry Styles et stilikon
Faksimile fra Vogue.

Italiensk kjekkas i Golden

I musikkvideoen til singelen Golden som kom i høst, ser Harry Styles som tatt ut av filmen Plein Soleil fra 60-tallet mens han løper på den italienske rivieraen, ikledd en hvit oppkneppet skjorte og lyse shorts. I filmen ser vi han også kjørende rundt på Amalfikysten i en rålekker veteranbil med kjørehansker. Og leke rundt i en fantastisk turkis dressjakke, og i baris på stranda med en gul regnhatt på hodet, mønstrede bukser og flashing av tatoveringene på brystkassa.

Slik ble Harry Styles et stilikon
Foto fra musikkvideoen til «Golden».
Slik ble han et stilikon
Foto fra musikkvideoen til «Golden».

Da Harry Styles fikk seg bart

Enhver Harry Styles-fan med respekt for seg selv bryr seg om hvordan idolet sitt ser ut. Nok til å antakeligvis få bakoversveis da artisten i sommer debuterte det man vil tro er hans første ordentlige bart. Den vanligvis så glattbarberte briten ble observert på tur i Italia med en bart i vaskekte 70-tallsstil. Mens noen hyllet Styles og det som ble omtalt som Super Mario-barten, ønsket andre fans at han gikk tilbake til sitt vanlige babyface-jeg, skriver Refinery29.

Reaksjonene fra fansen var ikke så ulikt da han i høst klippet håret for en filmrolle.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Villa Manodori (@villamanodori)

Kræsjet internett iført nettingstrømper

Under koronapandemiens første lockdown i mars da alt så ut til å være på det mørkeste, kom Harry Styles og lyste opp hverdagen. Ikledd lite annet enn nettingstrømper og loafers var han på forsiden av magasinet Beauty Papers. Noe som fikk nettsiden deres til å kræsje. Say no more.

Inspirert av prinsesse Diana

I høst ble den ikoniske sauegenseren til prinsesse Diana relansert. Med den røde genseren dekorert med en haug hvite sauer og én sort sau, forsøkte hun på humoristisk vis på 80-tallet å si at hun var den britiske kongefamiliens sorte får.

Les også
Gigi Hadid lanserer eget klesmerke

I fjor ble Harry Styles observert med en lignende vest. Igjen viste han at han er en trendsetter – et år før resten av verden begynte å gå med vest også.

Slik ble han stilikon
Ikledd it-vest i 2019. Foto: Robert Kamau via Getty

Les også: Kan Bella Hadid gjøre dette klesmerket sexy?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer