Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
emily ratajkowski ut mot motebransjens støtte til black lives matter
Foto: Instagram/@emrata

Emily Ratajkowski mener motebransjen kapitaliserer på Black Lives Matter

– Føles feil for meg.

Etter drapet begått av fire politibetjenter på svarte George Floyd, har en hel verden demonstrert mot systematisk rasisme og undertrykkelse. Tirsdag gikk Instagram i sort i solidaritet med Black Lives Matter, og også motebransjen viste sin støtte.

Det har flere merker, motehus og designere også gjort via blant annet donasjoner til ulike veldedige organisasjoner. Men både Louis Vuitton-designer Virgil Abloh, L’Oreal Paris og luksusmotehusene Celine og Ferragamo har fått kritikk for sin dobbeltmoral.

Emily Ratajkowski sitt klesmerke Inamorata har fått kritikk for ikke å ha markert Black Lives Matter på sosiale medier. Nå tar modellen bladet fra munnen.

Les også: Motebransjen støtter butikkplyndringer – får kritikk

Emily Ratajkowski: – Et bevisst valg

I nyhetsbrevet med tittelen «En beskjed fra vår grunnlegger» sendt ut fra klesmerket i dag, forklarer Emily Ratajkowski at det har vært et bevisst valg å ikke markere støtten til Black Lives Matter-bevegelsen.

«Måten merker og selskaper har forsøkt å kapitalisere på et PR-øyeblikk og plassert seg selv i Black Lives Matter-bevegelsen, har føltes feil for meg» skriver modellen og designeren i mailen.

Videre forklarer hun imidlertid at det er rett og rimelig å ville vite hvor et merke investerer pengene sine. Inamorata skal ha donert til organisasjonene Black Lives Matter, Equal Justice Initative, The Bail Project og NAACP Legal Defense. I tillegg skal modellen selv ha gitt personlige donasjoner til ulike veldedige organisasjoner.

View this post on Instagram

Your basic, just better bikini.

A post shared by Inamorata (@inamoratawoman) on

«Systemet som beskytter og lar meningsløse mord på svarte mennesker i dette landet skje, trenger å bli tilintetgjort. Jeg har full tro på at Inamorata-samfunnet har funnet sine egne måter å involvere seg i bevegelsen på», avslutter Emily og oppfordrer alle til å lære om ultimatumene til Black Lives Matter samt å hjelpe bevegelsen til å realisere disse.

Du kan lese hele brevet fra Emily Ratajkowski her:

Modellen, som tidligere har fått mye pes for å spille på sex på Instagram, lanserte badetøysmerket sitt i 2017 og utvidet med undertøy året etter.

Les også: Emily Ratajkowski vil kle seg uten å tenke over om folk blir krenket

Les også: Black Lives Matter: Hva kan vi i Norge gjøre?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer