Loreal Paris stemples som hykler av Munroe Bergdorf

Foto: Instagram/@munroebergdorf

Transmodell Munroe Bergdorf kaller L’Oreal Paris sin Black Lives Matter-støtte hyklersk

– Dere kastet meg til ulvene for å ha snakket ut om rasisme.

Den britiske modellen og aktivisten Munroe Bergdorf går hardt ut mot L’Oreal Paris på Instagram. Der stempler den transkjønnede modellen skjønnhetsgiganten som hyklersk, etter at selskapet mandag i likhet med mange andre viste sin støtte til Black Lives Matter-bevegelsen.

I caption til en helsvart bilde inspirert av tirsdagens #blackout med påskriften «Å snakke ut er verdt det» skriver de: «L’Oreal Paris er i solidaritet med det svarte samfunnet og mot urettferdighet av alle slag», og lover å støtte opp om veldedighet i kampen mot rasisme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det får 32-åringen til å se rødt.

– Ikke la L’Oreal Paris komme unna med dette

I 2017 utnevnte L’Oreal Paris Bergdorf til nytt ansikt utad som den første transkjønnede modellen noensinne i en skjønnhetskampanje. Bare én uke etter at kampanjen ble lansert, valgte merket å avslutte partnerskapet med Bergdorf.

Det skal ha vært på grunn av modellens kommentarer om rasisme i forbindelse med den tragiske hendelsen i Charlottesville i Virginia, hvor en mann kjørte ned anti-fascistiske demonstranter og drepte én.

«Beklager språket mitt, men jeg er SÅ sint. FUCK YOU @lorealparis. Dere droppet meg fra en kampanje i 2017 og kastet meg til ulvene for å ha snakket ut om rasisme og hvit overlegenhet», skriver hun på Instagram, og får støtte fra mange følgere som også anklager merket for dobbeltmoral.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergdorf skriver videre hvordan hun den gang ble stående alene og måtte forsvare seg overfor blant andre pressen.

«Hvor var støtten da jeg snakket ut? Hvor var min unnskyldning», spør modellen, og oppfordrer sine følgere til ikke å «la L’Oreal Paris komme unna med dette».

Les også: Stjernedesigner slepes for stusselig donasjon