Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Emily Ratajkowski: – At jeg spiller på sex på Instagram er feministisk

Skjermbilde 2016-04-06 kl. 15.04.51

Emily Ratajkowski er fremdeles mest kjent som dama som danset tilsynelatende naken, kun iført sneakers, i Robin Thickes musikkvideo «Blurred lines» fra 2013. I etterkant av det har hun fått en rekke modelloppdrag, blant som kampanjemodell for Marc Jacobs høstkampanje for 2015 og vårkampanje for 2016, og prøvd seg som skuespiller i filmer som «Gone Girl» og «We are your friends».

På Instagram har Ratajkowski over 5 millioner følgere, og spiller tydelig på sex. Men nå går hun ut og sier at baktanken bak Instagram-feeden hennes er feministisk, og at hun absolutt ikke er ute etter at menn skal sikle over de lettkledde bildene av henne. 

– Vi lever i et patriarkalsk samfunn, ja, og skjønnhetsstandardene er et tilsvar på det. Det betyr likevel ikke at jeg må holde meg utenfor dem, jeg kan holde meg innenfor dem for å bevise et poeng, forteller Emily til WWD.

Emily-Ratajkowski-Marc-Jacobs-2015-Ad

24-åringen er en av mange kvinnelige kjendiser som bruker sin innflytelsesrike posisjon til å forsøke å gjøre en forskjell for kvinner. Emilys kampsak ser i hovedsak ut til å dreie seg om kvinners rett til å uttrykke sin egen seksualitet.

– Det jeg svarer når folk sier at jeg poster overseksualiserte bilder er at det er mitt valg, og det ligger et eierskap og en styrke i det. Når jeg tar nakenbilder gjør jeg ikke det for gutta. Det handler om å eie min seksualitet og feire den. (…) Det må kunne være rom for det i vår kultur og i denne verdenen, sier hun.

Les også: Diesel oppnår suksess med å annonsere på pornonettsider

Nylig postet Ratajkowski et åpent brev hos Lenny, en feministisk side drevet av blant andre «Girls»-skaperen Lena Dunham, der hun reflekterer rundt kvinner og seksualitet.

– (…)Jeg nekter å leve i en verden der skam og stille unskyldninger får råde. Livet kan ikke bli diktert av andres persepsjon og jeg skulle ønske at noen hadde sagt til meg på et tidspunkt at folks reaksjoner på min seksualitet var deres problem, og ikke mitt. (…) Å prise kvinners seksualitet er en rotete affære, men hvis vi ikke prøver – hvem blir vi til da?

Skjermbilde 2016-04-06 kl. 15.08.21

Siste saker

Mest lest nå
Les mer