Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Celine kritiseres for å ikke bruke svarte modeller
Celine SS20. Foto: Victor Virgile via Getty

Tilbakeslag for Celines Black Lives Matter-støtte

– Vent nå litt, dere kler jo ikke opp noen svarte kjendiser med mindre de har en hvit stylist?

Det groteske drapet på afrikansk-amerikanske George Floyd har utløst store demonstrasjoner verden over. Nå bruker mange sosiale medier for å vise sin støtte i kampen mot rasisme.

Blant dem er det franske luksusmotehuset Celine som så mange andre deltok i tirsdagens #blackout ved å poste en sort boks på sin Instagram-konto i solidaritet med Black Lives Matter-bevegelsen.

«Celine står opp mot alle former for diskriminering, undertrykkelse og rasisme. Morgendagens verden vil ikke kunne eksistere uten likhet for alle», skriver de.

Nå slepes luksusmotehuset på nettet for sin dobbeltmoral.

Det er motebransjens egen vaktbikkje, Diet Prada, som går hardt ut mot Celine på Instagram. Det skjer etter at kjendisstylist Jason Bolden påpekte dobbeltmoralen til motehuset som en kommentar til deres sorte Instagram-post. Bolden kler Hollywood-talenter som Cynthia Erivo, Taraji P. Henson, Janet Mock og Yara Shahidi.

«Vent nå litt, dere kler jo ikke opp noen svarte kjendiser med mindre de har en hvit stylist», skriver Bolden til merket.

Lite mangfold hos Celine

Diet Prada har regnet litt på det, og det viser seg at mangfold nærmest er ikke-eksisterende hos det franske motehuset.

Under Celine sin motevisning for våren 2019 var kun seks prosent av modellene som gikk ned catwalken svarte, skriver de. På det meste var tolv prosent av modellene svarte under visningen for høsten 2019. Mens det kun var ni prosent svarte modeller under merkets siste visning i vinter.

Hedi Slimane (LVMH)
Hedi Slimane (LVMH)

Celine-designer Hedi Slimane, som tok over som sjefsdesigner for motehuset i 2018, er blitt kritisert flere ganger tidligere for sin mangelfulle bruk av mangfold blant modeller. I sitt første intervju som sjefdesigner for det franske motemerket med Le Figaro, uttrykte han en nærmest fetisjisme for ungdommelighet, og som WWD påpeker: for syltynne, hvite modeller.

Et kjapt blikk på Celine sin Instagram-konto viser at sist gang merket la ut et bilde av en svart modell var i juni 2019. Det var i forbindelse med visning av merkets herrekolleksjon for sommer 2020.

Les også: Meghan Markle deler sin erfaring med rasisme

Siste saker

Mest lest nå
Les mer