Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Off-White- og Louis Vuitton-designer Virgil Abloh slepes på nettet etter Black Lives Matter-donasjon
Virgil Abloh (Nataliya Petrova/NurPhoto/Getty)

Virgil Abloh slepes for «stusselig» Black Lives Matter-donasjon

– Han kan sette anførselstegn på klær, men ikke et komma i en donasjon?

En hel verden viser sin avsky mot systematisk rasisme etter drapet på George Floyd, som ble kvelt til døde av en politibetjent i Minneapolis forrige uke.

Designere, merker, motehus og andre moteprofiler gir også sin støtte både på sosiale medier og i form av diverse donasjoner, men ikke alle slipper like billig unna.

Virgil Abloh, en av motebransjens kanskje mest profilerte og synlige svarte designere, slepes nå på nettet etter at han delte et skjermbilde av sin donasjon på skarve 50 dollar til et kausjonsfond til støtte for arresterte demonstranter i Miami.

Les også: Luksusbutikker plyndres i flere amerikanske byer

Får kritikk

Det tok ikke lang tid før det kokte på sosiale medier, der flere pekte på misforholdet mellom summen på donasjonen og Ablohs antatte formue som kreativ leder for Louis Vuitton og CEO for sitt eget merke, Off-White.

«Han kan sette anførselstegn på klær, men ikke et komma i en donasjon?», skriver en bruker på Twitter.

https://twitter.com/PapiGrego/status/1267299560973574146?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1267299560973574146&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.insider.com%2Fvirgil-abloh-backlash-protest-floyd-bail-fund-donation-receipt-screenshot-2020-6

En annen skriver: «Jeg kan ikke tro at jeg donerte mer penger enn Virgil Abloh, og jeg er den som er arbeidsledig?»

Flere påpeker også at 50 dollar, tilsvarende rundt 480 norske kroner, ikke i nærheten er nok til å kjøpe noe som helst fra verken Louis Vuitton eller Off-White.

https://twitter.com/PeterXinping/status/1267478706093608962?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1267478706093608962&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.insider.com%2Fvirgil-abloh-backlash-protest-floyd-bail-fund-donation-receipt-screenshot-2020-6

Det roterer allerede mange memes som gjør narr av designeren. Blant annet en 50-dollarseddel med hodet til Virgil, Off-White-skjorte med $50 i Off-White-anførselstegn, samt at hans Wikipedia-side ble forandret.

I sterk kontrast

Stjernedesigneren får også gjennomgå for sine kommentarer i forbindelse med plyndringen av kompisene Don C og Sean Wotherspoons butikker.

Under en video delt av sistnevnte som viser ødeleggelsene i butikken hans etter en plyndring, kommenterer Abloh:

«Dette er fucked up. Sean har ofret blod, svette og tårer for kulturen. Dette gjør meg kvalm».

Gjennom hele helgen fortsetter Off-White-designeren å kommentere butikkplyndringene på Instagram.

Det står i sterkt kontrast til Marc Jacobs respons på det samme, skriver The Root.

Han delte et bilde av butikkskiltet på sin butikk i i Los Angeles som var tagget ned med navnene «George Floyd» og «Sandra Bland».

«Eiendom kan erstattes, liv kan ikke», skriver designeren i caption til bildet, og uttrykker sin støtte til demonstrantene.

Virgil Abloh: – Beklager

Nå beklager Virgil Abloh kommentarene.

I en post på sin Instagram deler han med sine 5,4 millioner følgere refleksjoner rundt det å være en svart mann og en innvandrer.

Om oppstyret rundt kommentarene skriver han:

«Folk som kritiserer ‘plyndring’ gjør ofte det for å få det til å fremstå som vår kamp mot urett ikke er legitim. Jeg innså ikke måten mine kommentarer uheldigvis bidro til det narrativet. Som jeg nevnte i går, hvis plyndring døyver smerten og hjelper saken, er det ok for meg».

39-åringen kommenterer også bråket rundt donasjonen:

«Jeg ser deres frustrasjon hvis dere tror at bidraget mitt kun var 50 dollar. Det stemmer ikke. Jeg har donert over 20,500 dollar til kausjonsfond og andre formål knyttet til denne bevegelsen. Jeg vil fortsette å donere mer, og å bruke stemmen min for å oppfordre andre til å gjøre det samme».

Du kan lese hele posten her:

Virgil Abloh må beklage etter Black Lives Matter-donasjon og kommentarer
Foto: Instagram/@virgilabloh

Designeren slår også tilbake mot påstander i kommentarfeltet til kompisen Don C om at Off-White drives av kun hvite menn og kvinner:

Foto: Instagram/@virgilabloh
Foto: Instagram/@virgilabloh
Foto: Instagram/@virgilabloh

Det er ikke første gang Virgil Abloh har fått mangfoldsmekk.

I fjor – etter å ha vært i hardt vær for sin Michael Jackson-hyllest for Louis Vuitton – en kolleksjon som til slutt aldri ble produsert – fikk Off-White-designeren kritikk for manglende mangfold på bilder han delte fra merkets julefest.

Les også: Beklager rasistisk koronahumor

Siste saker

Mest lest nå
Les mer