Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Brukte prins Charles Diana sin motesans mot henne?
Foto: Tim Graham Photo Library via Getty Images

Slik skal prins Charles ha brukt Dianas motesans mot henne

Malte et bilde av henne som overfladisk og useriøs, hevdes det i en ny bok.

Da 20 år gamle Diana Spencer gikk ned kirkegulvet iført en vanvittig bløtkakekjole i 1981, var en moteprinsesse født. Den britiske prinsessen skulle bli minst like kjent for sin motesans og stilsikkerhet, som for sitt veldedige arbeid.

Da hun klemte en liten AIDS-syk gutt på besøk i New York i 1989, vant hun nærmest hele verden over. Bortsett fra det britiske kongehuset som skal ha sett på det som et PR-stunt, ifølge den nye sesongen av The Crown.

Den folkekjære prinsessen brukte ofte humor eller hemmelige beskjeder sydd i sømmene på klærne sine. Som for eksempel den røde it-strikkegenseren dekorert med en flokk hvite sauer og én sort sau på, for å illustrere at hun var kongefamiliens sorte får.

Brukte han motesansen hennes mote henne?
Diana ført sauegenseren i 1983. Foto: Princess Diana Archive/Stringer via Getty

I år er 80- og 90-tallet trendy som aldri før. Og nettopp prinsesse Diana er det store stilikonet med sine tettsittende sykkelshorts, store krager, powersuits med puffermer og corny strikkegensere – for å nevne noen it-plagg. Til og med den ikoniske sauegenseren ble relansert tidligere i høst.

Designere som Catherine Walker, Versace, Dior, Ferragamo og Chanel fikk alle kle Diana opp for den røde løperen, og enhver kvinne ville se ut som henne. Det skal den noe sjalu prins Charles ha brukt mot henne.

Derfor er hun årets stilikon
I powerblazer og cowboyboots i 1988. Foto: Tim Graham via Getty

– Overfladisk og useriøs

I boken HRH: So Many Thoughts on Royal Style skrevet av motejournalist Elizabeth Holmes, som ble utgitt denne uken, hevder hun at ektemannen brukte hennes «interesse for mote, og interessen for hennes stil, til å male et bilde av henne som overfladisk og useriøs», når forholdet mellom dem kjølnet.

– For en utdatert og uheldig kritikk, særlig når disse kvinnene brukte klærne sine på en så genial måte, sier Holmes til W Magazine.

– Å oppdage dette og at klærne hennes ble brukt mot henne, var veldig trist.

Brukte prins Charles Diana sin motesans mot henne?
Prins Charles og prinsesse Diana i 1987. Foto: Tim Graham via Getty

Det tok som kjent ikke mange årene før ekteskapet mellom prins Charles og prinsesse Diana begynte å rakne. I den nyeste sesongen av The Crown males forholdet med en kritisk pensel. Utroskapen mellom Charles og elskerinnen Camilla Parker-Bowles får tilsynelatende mye av skylden.

At den tragiske historien mellom Diana og Charles nå kommer til live på skjermen har ikke falt i god jord hos den britiske kongefamilien. Venner av tronarvingen skal ha uttrykt misnøye denne uken over måten Charles blir fremstilt på. Som en kald og sjalu type, kun med øyne for sin nåværende kone Camilla Parker-Bowles. Men heller ikke sønnene prins William og Harry skal være særlig begeistret over The Crown.

Slik var ekteskapet mellom Diana og Charles
The Crown har gjort seg flid med å gjenskape antrekkene til Diana og Charles. Foto: Des Willie/Netflix

Ifølge en kilde skal prins William ha følt at «hans foreldre blir utnyttet og presentert på en falsk, forenklet måte for å tjene penger», skriver Vogue.

Det skal, selv 23 år etter morens tragiske bilulykke, fremdeles være svært traumatisk for sønnene. De gjenopplever sorgen over å ha mistet moren sin gang på gang, mens resten av verden koser seg med Netflix.

Les også: Slik får hun it-sveisen i tv-suksessen alle snakker om

Siste saker

Mest lest nå
Les mer