Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dette vet vi om intervjuet med Meghan og prins Harry hos Oprah
Fra intervjuet med hertuginne Meghan og prins Harry hos Oprah. Foto: Harpo Productions/Joe Pugliese via Getty

Oprah-intervjuet med Meghan og prins Harry oppsummert

Tell all-intervjuet sendes på norsk tv mandag.

Da nyheten om at prins Harry skulle gifte seg med den amerikanske Hollywood-skuespilleren Meghan Markle først ble sluppet, var pressen i ekstase. Den kommende hertuginnen ble berømmet for sin gode smak, og alle så ut til å elske Meghan. Det skulle imidlertid endret seg raskt.

Den ferske hertuginnen fikk gjennomgå i pressen, og ble kritisert for alt fra at hun holdt seg for mye på gravidmagen og hvordan hun holdt babyen deres, Archie, til at hun skal ha mobbet ansatte ved hoffet.

Sjokket var stort da hertuginne Meghan og prins Harry valgte å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter i januar i fjor, og flyttet til California. Det kom i kjølvannet av mildt sagt mye uroligheter og skriverier i media om den ferske hertuginnen og prinsen. For ikke å snakke om Meghans rettsak mot britisk tabloidpresse, som skal ha lekket personlige brev skrevet av henne til faren, Thomas Markle.

Intervju med Oprah Winfrey
Dette vet vi om det omdiskuterte tell all-intervjuet. Foto: Foto: Harpo Productions/Joe Pugliese via Getty

Mange satte teen i vrangstrupen da nyheten kom at paret for første gang skulle snakke ut om alt dramaet som har vært siden de giftet seg i mai 2018. Og hvem bedre å snakke med det om enn legendariske Oprah Winfrey?

Det lenge omdiskuterte tell all-intervjuet ble sendt på amerikansk tv søndag kveld, og vises på norsk tv mandag kveld.

Her er noen take aways fra intervjuet:

Dette vet vi om intervjuet med Meghan og prins Harry hos Oprah
Meghan og Harry fra sitt siste oppdrag som kongelige i mars 2020. Foto: Samir Hussein/WireImage via Getty

Anklager kongehuset for rasisme

I mai 2019 fikk Meghan og Harry sønnen Archie. Hertuginnen forteller til Oprah at de under graviditeten var i samtaler med kongehuset om at han ikke ville få noen form for sikkerhet, ingen tittel – og at det i tillegg var bekymring og samtaler fra kongefamiliens side rundt hvor mørk hudfargen hans kom til å være.

Meghan slet med selvmordstanker

Det mest sjokkerende er når Meghan forteller at hun hadde «klare, ekte og skremmende tanker» om selvmord mens hun var medlem av den britiske kongefamilien. Hvorpå Harry forteller at hun ikke fikk noen form for støtte fra familien rundt hennes psykiske helse.

«Det var ikke noe å diskutere».

Medlemmer av det britiske hoffet skal ha fortalt hertuginnen at hun ikke kunne søke psykiatrisk hjelp, fordi det ikke «ville være bra for institusjonen», det kongelige hoffet.

Trenger du noen å prate med kan du ringe Mental Helse døgnet rundt på 116 123, eller Kirkens SOS på 22 40 00 40.

På premiere i Royal Albert Hall
Da Meghan kom hånd i hånd med prins Harry på Royal Albert Hall i januar 2019, skal hun samme dag ha fortalt ham at hun var suicidal. Foto: Paul Grover/WPA Pool via Getty

Røper kjønnet på babyen

I november sto Meghan frem i media og fortalte at hun hadde spontanabortert. Gleden var derfor stor da paret i februar kunne bekrefte ryktene om at de ventet barn på ny. Til Oprah røper de at de denne gangen venter en jente.

Dårlige familieforhold

Det har lenge vært fokus på hvor dårlig Meghan og prins Harry er blitt behandlet av pressen. Men i intervjuet kommer det frem at hvordan paret er blitt behandlet av det britiske kongehuset har vært mye verre. Mens Harry har et «veldig godt forhold» til bestemoren, dronning Elizabeth, er han «skuffet» over faren hans, prins Charles. Faren skal faktisk på et tidspunkt ha sluttet å ta telefonene fra ham.

Og mens han elsker storebror, prins William, «er de på ulike steder», og har for tiden ikke så mye kontakt.

Meghan, Harry, William og Kate
Ryktene vil ha det til at det skal være anspente forhold mellom hertugparet og prins William og Kate. Her fra juli 2018. Foto: Max Mumby/Indigo via Getty

Fikk Meghan egentlig Kate til å gråte?

Det har lenge blitt hevdet at Meghan fikk svigerinnen Kate til å gråte i forkant av bryllupet med Harry. Det benekter hertuginnen, som påstår at det derimot var Kate som fikk henne til å gråte. Kate skal ha sendt blomster til Meghan og bedt om forlatelse – derfor går hun ikke i dybden av hva krangelen handlet om, utover at det hadde noe med blomsterpikenes kjoler å gjøre.

Giftet seg før bryllupet

Trodde du det var først 19. mai 2018 prins Harry fikk sin Meghan? Da må du tro om igjen. Til Oprah forteller paret at de faktisk giftet seg tre dager før det storslagne bryllupet, i en liten seremoni i bakgården deres.

Hvem tar over i Givenchy etter Clare Waight Keller?
Fra det storslagne bryllupet 19. mai 2018. Foto: Ben STANSALL – WPA Pool via Getty

Virkelighetssjokk for Meghan

Det er ikke bare bare å gifte seg inn i en kongefamilie. Meghan forteller at hun bare minutter før hun skulle møte dronning Elizabeth alene for første gang, fant ut at hun måtte neie for henne.

«Jeg trodde helt oppriktig at det var noe som skjedde på utsiden. Jeg trodde det var en del av oppstusset. Jeg trodde ikke at det er det som skjer på innsiden».

«Men det er bestemoren din», husker Meghan at hun sa til Harry.

«Det er dronningen», skal han ha svart.

Les også: Er dette slutten for motebransjens vaktbikkje?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer