stine goya

Stine Goya

Dette kan du forvente fra moteuken i København

Både danske, svenske og norske merker på programmet.

Tirsdag går startskuddet for sesongens moteuke i den danske hovedstaden. Det blir den eneste skandinaviske moteuken denne høsten.

I juni avlyste Stockholm Fashion Week sesongens utgave, og går med det en noe uklar fremtid i møte. I januar ble også sesongens Oslo Runway avlyst. Initiativtakerne bak den norske moteuken kunne tidligere i sommer avsløre store endringer – denne høsten blir Oslo Runway til motefestivalen Fushion.

Skandinavisk tilstedeværelse

Moteuka i København blir med det den eneste skandinaviske moteuken denne sesongen. De har noe på programmet fra mandag til fredag, men det er tirsdag til torsdag som først og fremst er visningsdager.

På programmet er alt fra store etablerte til mindre up and coming danske merker og også gjester fra blant annet Sverige og Norge.

Eneste norske merke i København er Holzweiler som viser under den danske moteuken for femte gang på rad.

Borte fra sesongens program er dog svenske J.Lindeberg, som har vist i København de siste sesongene. Men det er fortsatt flere svenske merker på programmet. Denne sesongen viser både Hope og Rodebjer under den danske moteuka.

De norske og svenske motemerkene er forøvrig i godt selskap med danske suksessmerker som Ganni, Saks Potts, Designers Remix, Stine Goya, By Malene Birger og Rotate som har æren av å lukke moteuken torsdag. Denne gangen er det danske bærekraftige Blanche som har åpningsshowet tirsdag, mens britiske Mother of Pearl som åpnet tidligere i vår fortsatt er på programmet.

Som vanlig flokker også innkjøpere og andre til de danske motemessene Revolver og CIFF som begge arrangeres under moteuken. Det samme gjelder smykkeplattformen Jewellery Room.

Melk & Honning er på plass i København for å gi deg det beste fra den danske moteuken. Følg med på Instagram Stories.

holzweiler i københvan
Fra Holzweilers visning i København i vinter.

Les også: Elin Kling: – Å mislykkes har aldri vært et alternativ