Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Elin Kling: – Å mislykkes har aldri vært et alternativ

Paret bak superhippe Toteme åpner opp om jobb, familieliv og valget om å flytte hjem fra New York i eksklusivt intervju med svenske Elle.

For fire år siden startet det svenske ekteparet Elin Kling og Karl Lindman merket Toteme. Frem til da hadde hun grunnlagt magasinet Styleby, nettstedet Now Manifest og drevet en av Sveriges mest populære blogger, mens hans hadde vært modell og designleder for Interview Magazine.

Med sitt minimalistiske, luksuriøse uttrykk ble hypen kjapt et faktum, og Toteme selges nå i de fleste av verdens mest kjente varemagasin. I 2017 åpnet de Toteme Studio i Stockholm, og en stor flaggskipbutikk tidligere i år, i samme by.

Samtidig som de har bygget opp Toteme, har de også fått barn sammen og valgt å flytte hjem til Sveriges hovedstad etter mange år med fast adresse i New York.

Nå åpner de opp i et eksklusivt intervju med Svenske Elle om livet som partnere i både liv og forretning.

Les også: Avlyser Stockholm Fashion Week

Motstander av kompromiss

– Det var utrolig skummelt å legge ned bloggen som hadde vært mitt levebrød i så mange år. Men det var også en stor lettelse, og helt nødvendig for at vi skulle kunne skape en helt ny merkevare, forteller Elin Kling.

Med to små barn og en egen business er det ikke mange av døgnets 24 timer de er fra hverandre; hvordan fungerer det, lurer Elle-journalist Susanna Strömquist på.

– Vi får ofte det spørsmålet, men for oss går det helt utmerket. Vi utfyller hverandre på mange måter, og trives godt med det at jobben er en sentral del av vårt liv, forklarer Karl Lindman og fortsetter;

– Det føles kjempekult å ha bygget opp noe sammen. Ambisjonen er å klare å skape en merkevare som vi selv ville kjøpt, uten å inngå kompromisser. Det har vi jobbet knallhardt for. Å mislykkes har aldri vært et alternativ for noen av oss.

Fra flaggskipbutikken i Stockholm – via Instagram @toteme

Fordoblet omsetningen hvert år

De to kan avsløre at de så langt har klart å fordoble omsetningen hvert eneste år, og at de per i dag har 40 faste ansatte. Mye av dette, mener de, er på grunn av kundegruppen og følgerne de har klart å opparbeide seg.

– Vi har bygget opp en sterk digital tilstedeværelse med trofaste følgere, og kolleksjonene våre er ikke først og fremst designet for å gjøre seg på en catwalk. De er laget for å fungere i en moderne garderobe, sier Kling.

Den relativt ferske flaggskipbutikken på Biblioteksgatan i Stockholm, der intervjuet foregår, er innredet for å minne om en såkalt townhouse i New York – byen paret forelsket seg i, og fremdeles formes og inspireres av. 

Karl Lindman påpeker likevel at valget om å flytte tilbake til Stockholm etter at han hadde bodd der i 14 år og Kling i sju, blant annet handlet om å bidra til å gjøre Stockholm til en designdestinasjon.

– Dessuten passer tempoet her oss bedre nå som vi har en familie. Det er enklere å kombinere jobb og barn her, selv om det selvfølgelig alltid er krevende å være to som forsøker å gjøre karriere. Men i New York er det definitivt mer uforsonlig, forklarer Lindman.

Kling på sin side mener Stockholm i blant kan bli vel pent, pyntelig og polert.

– Selv om jeg ikke ville bodd i New York nå som barna er små kan jeg savne pulsen og den kule miksen av mennesker der. Om jeg savner inspirasjon er det dit jeg drar. New York er en by som har skitt under neglene, selv i de fineste omgivelsene. Jeg synes det er deilig når ting ikke er altfor perfekte, avslutter hun.

Les også: Toteme lanserer sin største kolleksjon hittil

Siste saker

Mest lest nå
Les mer