Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Vogue med supermarked-ansatt på coveret
Alle foto via Vogue

Britiske Vogue skriver historie – setter frontlinjearbeidere på forsiden av magasinet

Hyller helsepersonell, kollektivsjåfører og butikkansatte.

Siden Edward Enninful tok over roret ved britiske Vogue i 2017, har han gang på gang overrasket med sine forsider.

Hans første utgave var med modell og aktivist Adwoa Aboah på coveret. Hun var den første svarte modellen på forsiden av den britiske utgaven av motemagasinet.

Nå gjør han det igjen.

For juli-utgaven av Vogue er tre ulike forsider med personer i nøkkelyrker som har spilt en viktig rolle under koronautbruddet.

– Hadde du fortalt meg ved begynnelsen av året at Vogues julicover-stjerner ville være Narguis Horsford, en sporvognsjåfør ved London Overground, Rachel Millar, 24, en sykepleier i øst-London og Anisa Omar, en 21 år gammel supermarked-ansatt i King’s Cross, ville jeg kanskje ikke trodd deg, skriver Edward Enninful på Vogue sin nettside.

– Men jeg kan ikke tenke meg en mer passende kvinnelig trio for å representere de millionene av mennesker i Storbritannia som, på toppen av pandemien, i store og små farer, tok på seg uniformene og arbeidsklærne sine og dro for å hjelpe folk.

Leger, sykepleiere og rengjøringsansatte i Vogue

Sjefredaktøren skriver videre om hvordan fotograf Jamie Hawkesworth tok med seg kameraet sitt og ansiktsmaske og la ut på sykkeltur rundt omkring i London i ti dager for å fotografere ansiktene til de som har hjulpet så mange.

I juli-utgaven er en 20 siders portefølje med ansiktene som Vogue hyller. Alt fra leger til butikkansatte, sykepleiere, rengjøringsansatte og lærere til ambulansesjåfører og frivillige fra blant annet motebransjen.

– I mellomtiden er jeg blitt rørt av å se hvordan min egen industri har forsøkt å hjelpe i denne perioden. Noen av motebransjens ledende modeller har tatt del i et Vogue spesial-prosjekt for å samle penger til den veldedige organisasjonen NHS Charities Together. Det har de gjort ved å velge ut looks fra deres egne garderober for å auksjonere bort, skriver Enninful. Han nevner store navn som Kate Moss, Christy Turlington Burns, Gigi Hadid, Kendall Jenner og Adut Akech.

Det er ikke første gang Vogue skriver historie. Søster-magasinet Vogue Italia har bydd på tre banebrytende utgaver bare i år. Magasinets januar-utgave hadde syv ulike illustrerte forsider. Mars-utgaven viste en modell som ikke eksisterer, mens april-utgaven var av det helt spesielle slaget, viet til koronautbruddet.

Les også: Kommentar: – Korona kan også være gull verdt

Siste saker

Mest lest nå
Les mer