Desemberutgaven av Vogue hylles

Første nummer med nytt fjes i sjefsstolen får stor jubel fra leserne og på sosiale medier.

I april 2017 bekreftet Condé Nast at den nye sjefredaktøren for den britiske utgaven av motemagasinet Vogue ble Edward Enninful. Han skulle ta over den prestisjefylte jobben etter Alexandra Shulman, som sa opp stillingen sin etter 25 år i magasinet.

Med en ny person i sjefsstolen begynte mange å undre seg om hvordan Vogue ville bli seende ut når Enninful fikk sette sitt preg over det hele.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatet fikk vi denne måneden da Enninful endelig kunne vise frem sitt første magasin som sjefredaktør i Vogue. Resultatet ble hyllet av mange og spredd i rekordfart på sosiale medier. Følger du med på motenyheter, motepersonligheter og -magasiner på Instagram kan du umulig ha gått glipp av det.

Enninfuls første magasin som sjefredaktør er desemberutgaven 2017. Da det først ble kjent at det var han som skulle ta over jobben sa han i et intervju med magasinet at det var en fin tittel, som kommer med en stor arv av kreativitet og innovasjon. Videre fortalte han at han så frem til å skape et spennende og vakkert magasin for leserne.

Og den nye tittelen sin har han virkelig tatt på alvor. Enninfuls første utgave blir kalt #NewVogue og skal vise den nye sjefredaktørens visjon for magasinet.

Reaksjonene har ikke latt seg vente på, og skal vi tolke alle de varme ordene som er blitt sagt om denne utgaven, kan det se ut som at det er akkurat dette magasinet trengte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Feirer Storbritannia

Til Vogue forteller Enninful at han allerede fra han fikk jobben visste at hans første utgave skulle være en feiring av Storbritannia. Videre forteller han at da han hadde bestemt seg for tema til magasinet, stilte han seg spørsmålet rundt hvordan en feiring av landet ser ut i 2017.

– Storbritannia er et land bygget på tradisjon, men – som mote – forandrer det seg alltid. Tiden virket riktig å redefinere hva Vogue kan bety i dag, sier han til magasinet og fortsetter:

– Jeg presenterer det britiske problemet: En hyllest til vårt land og en gruppe mennesker som briljant representerer det, både hjemme og på verdensplan. Uansett hvilken synspunkter du har på Brexit, er det sikkert én ting vi alle kan være enige om: Vi er en talentfull gjeng.

Og akkurat som Enninful lover, sparer ikke magasinet på å hylle kjente, britiske personligheter. Bare på forsiden frister magasinet med navn som Zyan Malik, Cara Delevingne, Naomi Campbell, Victoria Beckham, Kate Moss, Jourdan Dunn, Grace Coddington, John Galliano og Christopher Bailey – for å nevne noen.

Tidløst cover

Adowa Aboah på forsiden av Vogue. Bilde via @Britishvogue

Til tross for at mange dyktige og kjente briter blir nevnt i magasinet, er det spesielt én person som gjør at folk har gitt en helt vill respons til denne utgaven.

Supermodellen Adwoa Aboah fikk det æresfylte oppdraget å pryde forsiden og det til stor jubel fra leserne!

Bildet på coveret av desemberutgaven er fotografert av Steven Meisel og har blitt hyllet på sosiale medier av utallige lesere og kjendiser. Blant annet den norske modellen Hanneli Mustaparta delte et bilde av forsiden på sin Instagram-profil og skrev at dette er en tidløs og samtidig nyskapende forside.

I en video lagd av Vogue får vi se Enninful sitte og prate med Aboah om hans første utgave av magasinet. Her begynner han med å takke henne for at hun ville stille opp og forteller at grunnen han tror at så mange elsker henne er at hun som person er så ærlig.

Aboah er nemlig langt mer enn bare et vakkert ansikt. Hun har fått stor oppmerksomhet for å stå frem om selvmordsforsøk, depresjon og avhengighet. Hun er også grunnlegger av Gurls Talk, som er en nettside der jenter kan skrive om og diskutere temaer som en vanskelig å snakke om eller som opptar dem.

Videre i videoen spør Enninful, som selv er født i Ghana, hvordan hun opplever å være britisk og mørkhudet i Storbritannia i 2017. Uten å trenge noen tid til å tenke over spørsmålet svarer Aboah: «A hundred percent empowering and fabolous».

Vogue omtaler Aboah som ansiktet til en nasjon og sier at hun leder en ny generasjon med supermodellaktivister.

I desemberutgaven av britiske Vogue, eller #NewVogue om du vil, får vi en moteserie på 14 sider med den tøffe modellen, samtidig som hun har stilt opp i et intervju gjort av Enninful, hvor hun snakker om mangfoldighet i motebransjen.

Hovedbilde via @BritishVogue

Les også: Hvor fri er egentlig motepressen?