Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Oslo Runway gjør comeback
Foto: Ignat Wiig

Utsetter Fushion Oslo

Grunnet virusutbruddet.

Tirsdag ettermiddag anbefaler Folkehelseinstituttet å avlyse eller utsette alle arrangementer med mer enn 500 deltagere. For alle offentlige arrangementer med mer enn 100 deltagere anbefales risikovurdering før gjennomføring. 

Nå utsettes også mote- og kunstfestivalen Fushion Oslo.

Det forteller Ditte Kristensen, daglig leder i Oslo Runway og Fushion Oslo til Melk & Honning.

I en pressemelding heter det at «helse er nå fokus». Dermed utsettes lørdagens arrangement på DogA i Oslo med flere hundre påmeldte.

– Vi har gjort alt vi kan for at Fushion Oslo ikke skulle bli utsatt, men ifølge Folkehelseinstituttet er det ikke lenger forsvarlig å gjennomføre et større offentlig arrangement, sier Kristensen.

Ny dato for Fushion Oslo er foreløpig ikke kjent.

Oslo Runway lanserer festivalen Fushion i samarbeid med Collective Oslo Fashion Art Festival
Ditte Kristensen. Foto: Pernille Sandberg

Virusfrykten har kastet skygger over sesongens fashion weeks med avlyste visninger og eventer samt fraværet av kinesiske innkjøpere, presse og influencere. Shanghai Fashion Week, som skulle arrangeres i slutten av mars, er utsatt på ubestemt tid, mens Beijing Fashion Week, moteuken i Seoul og Tokyo Fashion Week er avlyst.

– Vi tar de forholdsregler som WHO har sendt ut, og tar en prat i forkant med våre frivillige og de som arbeider under selve dagen. Vi følger myndighetenes råd tett og tilpasser oss fortløpende, sa Kristensen til Melk & Honning forrige uke.

Les også: Tror H&M kan rammes hardest av koronaviruset

Siste saker

Mest lest nå
Les mer