Tokyo Fashion Week avlyses grunnet coronaviruset

Tokyo Fashion Week avlyses grunnet virusutbruddet. Her fra moteuken i fjor høst. Foto: Matthew Sperzel/Getty Images

Avlyser moteuke

Grunnet virusutbruddet.

Motebransjen har fått kjenne på virusfrykten med tomme gater og stengte butikker. Det har kastet skygger også over sesongens moteuker.

Beijing Fashion Week er avlyst. Det samme er moteuken i Seoul, mens Shanghai Fashion Week, som skulle gå av stabelen 26. mars, foreløpig er utsatt på ubestemt tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå avlyses også Tokyo Fashion Week.

Rakuten Fashion Week, som den japanske moteuken heter etter at netthandelgiganten gikk inn som hovedsponsor i fjor, skulle etter planen gå av stabelen 16.-21. mars.

«Jeg er lei meg på vegne av designerne som har sett frem til visningene sine», sier Japan Fashion Week Organisation-direktør Kaouru Imajo til Business of Fashion.

I Japan er i skrivende stund 256 personer smittet og 6 døde av coronaviruset. Forrige uke annonserte landets statsminister Shinzo Abe at alle skoler stenges i én måned grunnet virusutbruddet.

De øvrige internasjonale moteukene har mer eller mindre gått sin vante gang til tross for at kinesiske innkjøpere, presse og influencere har glimret med sitt fravær. Flere designere avlyste visningene sine i både Milano og Paris, og en rekke eventer, middager og fester er blitt kansellert.

Les også: Slutt for britisk motehus