Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Vivienne Tam og Jenny Packhams visning under Shanghai Fashion Week - Bilde via Yahoo News

Avlyser moteuker på grunn av virusfrykt

Vil påvirke også de europeiske moteukene.

De siste par ukene har nyhetsbildet i stor grad vært preget av saker om coronaviruset. Foreløpig har over 1100 mennesker dødd av viruset, mens omtrent 50 000 er smittet på verdensbasis.

En rekke grep er allerede tatt for å forsøke å hindre at smitten sprer seg, blant annet ved å avgrense ferdsel og stenge offentlige steder innad i Kina samt innføre innreiseforbud.

Les også: Slik påvirkes motebransjen av virusfrykten

Nå avlyses moteuken i Shanghai på grunn av frykt for smitte. Det er forventet at også Beijing vil avlyse den kommende moteuken.

I utgangspunktet skulle moteeventet finne sted 26. mars. Frem til man får en tydeligere oversikt over den reelle smittefaren og spredningen av viruset vil det ikke settes en ny dato, skriver Business of Fashion.

Det er ikke bare de kinesiske moteukene som blir påvirket av virusfrykten. Hundrevis av kinesiske motefolk, innkjøpere og presse vil mest sannsynlig gå glipp av også de europeiske moteukene på grunn av innreiseforbud, men også frykt for å bli smittet.

– Vi håper våre venner og kollegaer i Kina vil få muligheten til å reise til London snart, sier administrerende direktør for British Fashion Council, Caroline Rush, til motenettsiden Letter F.

Hun forsikrer om at lokalene som blir brukt under moteuken i den britiske hovedstaden vil rengjøres grundig hver eneste natt, i tillegg til at det vil finnes mange anti-bakterielle dispensere der.

Les også: De beste visningene fra moteuken i København

Les også
Kinesisk selskap kjøper seg inn i Holzweiler

Siste saker

Mest lest nå
Les mer