Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Fushion-spesial
Foto: Ignat Wiig

Avlyser moteuker grunnet virusfrykt- hva skjer med Fushion Oslo?

– Vi følger myndighetenes råd tett og tilpasser oss fortløpende.

Til tross for at det nye koronaviruset herjer over store deler av verden, er moteukene i både New York, London, Milano og nå Paris blitt avholdt som vanlig.

Men virusfrykten kaster skygger over sesongens fashion weeks med avlyste visninger og eventer samt fraværet av kinesiske innkjøpere, presse og influencere.

Shanghai Fashion Week, som skulle arrangeres i slutten av mars, er utsatt på ubestemt tid, mens Beijing Fashion Week, moteuken i Seoul og Tokyo Fashion Week er avlyst.

Mote- og kunstfestivalen Fushion Oslo går av stabelen lørdag 14. mars på DogA i Oslo. Hvordan påvirkes den av virusutbruddet som nå er kommet til Norge?

– Vi tar de forholdsregler som WHO har sendt ut, og tar en prat i forkant med våre frivillige og de som arbeider under selve dagen, sier Ditte Kristensen, daglig leder i Oslo Runway til Melk & Honning.

På spørsmål om hva planen er dersom virusutbruddet fortsetter svarer hun:

– Vi følger myndighetenes råd tett og tilpasser oss fortløpende.

Helsedirektoratet her hjemme vurderer fortløpende tiltak blant annet for sektorer hvor folk møtes tett. Direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog sier til NRK mandag at det er opp til arrangørene og kommunene å beslutte om det er forsvarlig å gjennomføre store arrangementer.

Les også: Giorgio Armani droppet publikum i Milano

Les også
12 fine sko til 17. mai

Siste saker

Mest lest nå
Les mer