Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Tre norske modeller på catwalken for Balenciaga
Foto via Instagram/@mariagullseth

Tre norske modeller på «catwalken» for Balenciaga

– Insane, sier en av modellene til Melk & Honning.

Sesongens moteuker har blitt avlyst og utsatt, men noen går av stabelen som planlagt – vel og merke i en noe amputert versjon grunnet korona.

Da Balenciaga viste sin SS21-kolleksjon i Paris var det nettopp digitalt som en slags musikkvideo regissert av Walter Stern. Modellene ble sendt nedover Paris’ mørke gater til techno-coveret av Corey Hart-låta I Wear My Sunglasses At Night fra 1984, og blant dem var hele tre norske modeller.

Om Balenciaga-jobben: – En bekreftelse

Ås-gutt Inti Wang debuterte på Balenciaga-catwalken for nesten eksakt ett år siden i den franske hovedstaden. Han ble da omtalt som «et multitalent».

Nå er den norske 20-åringen igjen blant Demna Gvasalias utvalgte, og en av tre norske modeller som gikk den utradisjonelle visningen.

– Det er insane å tenke på at jeg ble flydd ut fra Colmbia under denne pandemien vi lever i der hele kontinenter er stengt og man ikke har muligheten til å reise, sier Inti Wang til Melk & Honning.

Halvt colombianske Wang bor og jobber for tiden i Colombia.

– Jeg ser på dette som en bekreftelse på at jeg gjør er relevant for andre, konkluderer han.


Inti Wang for Balenciaga

– Setter pris på mulighetene jeg får

Den norske modellen Maria Gullseth var også en del av den kreative Balenciaga-visningen. Hun forteller til Melk at det er «utrolig gøy».

På spørsmål om hvordan koronakrisen har påvirket jobbhverdagen hennes som modell svarer hun:

– Det har vært ganske rolig. Men vi er alle i samme båt, og jeg setter stor pris på de mulighetene jeg får.

Les også
Kraftig kritikk av Kanye West etter «White lives matter»-stunt
Maria Gullseth for Balenciaga

Også norske Liam, som er basert i Berlin, var med i presentasjonen som det var knyttet store forventninger til etter visningen i mars i år.

Da oversvømte Demna Gvaslia både catwalken og første rad som en kommentar til klimakrisen. Det var ifølge ham selv en hyllest til moten, men internasjonal motepresse beskrev det som «apokalyptisk». Han skulle bare visst hvor rett de faktisk hadde…

Se Balenciaga-filmen her:

Norske modeller imponerer

De gode tidene for norske modeller fortsetter, og selv under koronakrisen fortsetter de å lande svært imponerende jobber.

Signe Veiteberg ble nylig fotografert av en av verdens mest kjente motefotografer, superstjerne Rawdah Mohamed ble håndplukket av Carine Roitfeld for det som var hennes internasjonale catwalk-debut og et helnorsk team stod bak coveret på den nyeste utgaven av italienske Vogue L’Uomo.

Les også: Er dette den norske designerens farvel til moten?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer