Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde via Instagram @rawdis

Den norske modellen Rawdah Mohamed om Max Mara-debuten i Milano

– Jeg er i lykkerus, forteller hun til Melk.

De siste årene har den norske modellen Rawdah Mohamed gjort det stadig bedre internasjonalt. Hun har både figurert på de glansede siden i V Magazine, vært med i Olivier Rousteings Balmain army og både blitt intervjuet av amerikanske og britiske Vogue. I tillegg har hun med med sin særegne og ofte extra klesstil blitt en favoritt blant streetstyle-fotografene.

Nå har den modellen tatt et kvantesprang karrieremessig. Torsdag gjorde hun sin catwalk-debut for Max Mara under moteuka i Milano.

Det legendariske franske moteikonet og tidligere sjefredaktør for Vogue Paris Carine Roitfeld håndplukket Oslo-jenta til visningen, skriver MinMote.

Les også: Dette er Norges nye modellhåp

Rawdah om Roitfeld: – Hun var skikkelig kul

– Byrået hadde sendt bilder og video av meg, og Carine var sånn: «Oh, I love her». Så hun ville booke meg til Max Mara-showet, forteller Rawdah Mohamed til Melk & Honning på telefon fra Milano.

Roitfeld har hatt et langvarig samarbeid med det franske merket.

– I forkant diskuterte vi hvor mye hud jeg kan vise, mine kriterier og at jeg må dekke til visse ting, og så møttes vi for første gang i Milano i går. Hun var skikkelig kul! De hadde hengt frem forskjellige antrekk så jeg kunne velge litt hva jeg ville gå i, for hun visste at jeg var veldig opptatt av klær.

Roitfeld skal ha gitt uttrykk for at hun har fulgt med på 28-åringen, og sammen bestemte de antrekket som Mohamed hadde på catwalken torsdag.

– Resten av teamet var også skikkelig hyggelige. Jeg trodde egentlig ikke de skulle være det. Jeg tenkte «Oh my God, de er italienere, liksom».

– Men nei, de var veldig kule og laidback.

Rawdah på catwalken til Max Mara sitt SS’21-show tidligere i dag. Bilde: Filippo Fior / Gorunway via Vogue Runway

Ikke nervøs

Mohamed forteller til Melk at siden hun har fulgt kolleksjonene til Max Mara i årevis, betød det ekstra mye at de var de første hun skulle gå for internasjonalt.

– Det er ting jeg selv ville ha gått med, og derfor er det stort for meg! Man kjente også at standarden var en helt annen: Alt fra fittingen, selve showet og hele prosessen ga meg en skikkelig Milan feeling.

Hun var ikke spesielt nervøs i dét hun skulle tre ut på catwalken.

– Nei, jeg har vært mer nervøs for shoots enn det jeg var nå. Det går jo så sykt fort! Og som modell kreves det minimalt av deg på catwalken, mens under en shoot må man jo prestere veldig, det forventes mer.

– Jeg synes catwalk bare er morsomt. Spesielt siden jeg elsket klærne jeg hadde på meg – og merket. Jeg følte meg ganske hjemme rett og slett. Og så handler det om å ikke se på de som ser på. Hadde jeg lagt merke til dem hadde jeg nok blitt ganske mye mer stressa. Men ser man rett mot kameraene og bare går, så går det bra.

– Kjenner nesten at jeg har oppnådd alt jeg ville!

De strenge smitteverntiltakene var tydelig tilstede overalt i den italienske motebyen, forteller den norske modellen.

– Ja, det var rart å oppleve, men folk er veldig flinke. Man må gå med maske overalt, på restaurant, i taxi, og rundt omkring så tar de temperaturen på en. Under fashion week var det noen som måtte ta koronatest før de fikk komme inn også. De tar det alvorlig.

Nå venter karantene hjemme i Oslo.

– Og etter det? Hva er planene fremover?

– Jeg vet ikke, jeg. Jeg er i lykkerus, så jeg er sånn: «Jeg trenger ikke gjøre noe annet». Sånn: «Nå er det greit», forteller hun.

– Jeg elsker jo Max Mara, og når det er min første catwalk så kjenner jeg nesten at jeg har oppnådd alt jeg ville. Haha. Men Amar (Faiz, Mohameds agent i Idol Looks, journ.anm.) og de har vel en plan fremover.

Les også: Norske Rawdah til Vogue: – Har alltid måttet forsvare hvordan jeg ser ut

Siste saker

Mest lest nå
Les mer