Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde via Luomo Vogue

Historisk: Første Vogue-cover med helnorsk team

– Som en brun fyr er jeg ekstremt beæret over å ha landet (mitt første!) Vogue-cover, skriver suksessmodell Jeenu Mahadevan på Instagram.

Det er ikke akkurat sedvane at nordmenn klatrer til topps i den internasjonale motebransjen – med ett og annet unntak, selvsagt.

Men nå klinker en gjeng nordmenn til med noe av det største man kan gjøre.

I dag ble nemlig det første Vogue-coveret med et helnorsk team sluppet.

Les også: Helnorsk og mangfold preger september-forsidene til norske motemagasiner

L’uomo Vogue, herreversjonen av den italienske tittelen der norske Thomas Persson er kreativ leder, lanserte i dag sin nye utgave. Denne gangen har de intet mindre enn syv ulike cover, og det er det sjette av disse som er signert nordmennene.

Den norske modellsuksessen Jeenu Mahadevan har allerede gjort svære internasjonale kampanjer, gått prestisjetunge visninger og blitt kåret til en av verdens beste modeller.

Det er han som får æren av å pryde L’Uomo.

Skutt i Norge med norsk team og norske modeller

Bak kameraet står Jakob Landvik, som tidligere har skutt for både britiske Vogue, Ganni og D2. Stylingen er det Michael Olestad som har stått for. Han er mest kjent som designer, med en splitter ny butikk i Oslo.

Les også
Mitt skjønnhetsunivers: Andrea Steen

Norske Sara Schultz har gjort makeup, mens Sigrid Hesla Breie har gjort hår. Begge er representert av byrået Pudder i Oslo. Lederen for byrået, Maren H.H Sørbye har sammen med Michael Olestad produsert shooten, som ble gjort i Norge, foran et helt fantastisk fossefall i Oslomarka. Alt i alt meget god Norgesreklame der altså.

Man finner også et knippe andre norske modeller på innsiden av magasinet; Samir Ali, Preben Helleberg og Marius Ruud fra Team Models.

I en caption på Instagram uttaler Mahadevan «Forsiden av Luomo Vogue! Dette forventet jeg ikke at kunne skje! Som en brun fyr er jeg ekstremt beæret over å ha landet (mitt første!) Vogue-cover. Og enda bedre, at det er skutt i Norge med norsk team og norske modeller. #breakingboundaries. Takk til alle som har gjort dette mulig.

– Norge er i vinden

Alexander Norheim, modellspeider og booker for Team Models, forteller Melk at det var Olestad og Landvik som hadde fått i oppdrag å gjøre noe for L’Uomo, og derfor foreslo å bruke disse norske modellene. Han takket umiddelbart ja.

Alexander Norheim i Team Models
Alexander Norheim.

– Ikke bare på grunn av magasinet, men fordi de begge er utrolige talenter selv.

Han bekrefter at det er et helt spesielt for Mahadevan å kunne huke av Vogue-cover fra bucketlisten sin.

– Det er veldig få norske kvinnelige modeller som har gjort det i løpet av karrieren, og enda færre menn. Skal man tenke ut i fra hvilke Vogue-utgaver som er ansett som helt topp, er tallet enda lavere.

– Det handler ikke så mye om dører som nå åpnes, men heller om en «official recognition» fra bransjen. At Jeenu har fått et såpass stort navn at han fortjener et cover.

Les også
Denne appen finner de mest Instagram-vennlige spotsene for deg

Når det gjelder Samir Ali, Preben Helleberg og Marius Ruud, mener han det er en stor ære for dem å være i Vogue, og ikke minst ser det bra ut i portfolioen.

Norheim mener dette bare kan bety at Norge er i vinden.

– Det er noe vi har sett nå de siste årene, men dette er et veldig klart tegn.

– Norsk mote blir tatt på alvor når man beviser av vi klarer å produsere noe som ikke bare har internasjonal klasse, men også viser frem store talenter og vårt vakre land.

Les også: Norsk designer kler opp superstjernene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer