Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Admir Batlak vant kunstpris
Admir Batlak. Foto: Jannik Abel / Norske Billedkunstnere

Admir Batlak vinner kunstpris

Er dette hans farvel til moteverdenen?

De siste årene har Admir Batlak satset mer og mer på kunst og mindre på mote. Tidligere i år viste han en tekstilserie under en salgsutstilling på Salgshallen i Oslo. Nasjonalmuseet har kjøpt inn flere antrekk signert den hyllede norske designeren: Et antrekk fra kolleksjonen Deja Vu som han presenterte på Galleri Riis i 2017, og antrekkene Unorsk og Hverdagsintegrert, som ble vist under Oslo Runway på Munchmuseet samme året.

Nå debuterer Admir Batlak på Høstutstilling på Kunstnernes Hus i Oslo. Og i samme slengen har han vunnet Norske kunstforeningers debutantpris.

Høstutstillingen, statens 133. kunstutstilling, åpnet 19. september på Kunstnernes Hus i Oslo. Admir Batlak får nå Norske Kunstforeningers debutantpris 2020 for sine tre skulpturer A New Tomorrow 2, 3 og 5.

«Årets debutantprisvinner utfordrer oss med tre skulpturer som er vanskelig å sette i bås, og som forteller med flere stemmer samtidig. Juryen er imponert over presisjonen og den store sansen for material, både som estetisk og meningsbærende element», heter det i juryens begrunnelse.

«Årets debutantprisvinner har konstruert tre nærmest utenomjordiske skikkelser, som balanserer hårfint mellom det gjenkjennelige og det fremmede, det stille og voldsomme, det formale og fortellende, og mellom skaping og konstruksjon. Skulpturene er like tvetydige som de er finstemte, og makter å være både mote og kunst på en og samme tid».

Admir Batlak sammen med sine tre skulpturer som har nå har vunnet pris for. Foto: Jannik Abel / Norske Billedkunstnere

Admir Batlak: – Stor stas

Debutantprisen er på 50 000 kroner, og blir hvert år tildelt en kunstner som debuterer på Høstutstillingen. I år deltar 94 kunstnere og kunstnergrupper med 134 kunstverk.

– Det er selvfølgelig stor stas å bli vurdert så høyt. Det føles spesielt tilfredsstillende å lese jurybegrunnelsen, og vite at juryen hadde en såpass sammensatt opplevelse av verket, sier Admir Batlak til Melk & Honning.

Les også
Min sommer: Michael Ray VC Angeles

– Er dette siste steget inn i kunstverdenen, og vekk fra moten?

– Både teknisk og tematisk er jeg for øyeblikket opptatt av ting som er mest naturlig å behandle i kunstfeltet. Men jeg ser ikke bort fra at den fysiske kroppen kan dukke opp i fremtidige prosjekter. Og kanskje til og med påkledd.

Les også: Denne Vogue-forsiden er helnorsk

Siste saker

Mest lest nå
Les mer