Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Moteprofilenes dom over Simone Rocha x H&M-samarbeidet
Kine B. Hartz, Ingeborg Heldal, Madeleine Holth, Thea Roll Rakeng og Ida Einarsdottir

Simone Rocha x H&M: Dette synes norske motepersonligheter om kolleksjonen

– Kolleksjonen har ikke spart på kruttet.

Tidligere i år kunne Melk & Honning melde at Simone Rocha er H&Ms nye gjestedesigner. Dialogen mellom den irske designeren og den svenske kleskjeden skal først ha startet i 2018, men nå skjer det altså.

36-åringen er spesielt kjent for sine voluminøse kreasjoner, gjerne i sort eller hvitt, med tidvis sukkersøte detaljer. Hennes far, motedesigneren John Rocha, har røtter i Hong Kong, og i hennes eget merke kan man også se den asiatiske influensen.

I gjestekolleksjonen for den svenske klesgiganten henter hun inn flere av disse elementene, sammen med skotske ruter, tyll, paljetter og perler, som også gjerne er et del av hennes estetiske univers. Lanseringsdato er 11. mars, og denne gangen slippes det kun online.

Men hva synes mote-Norge om Simone Rocha x H&M-kolleksjonen? Og hva ønsker de selv å skaffe seg fra den? Melk & Honning spurte 5 norske motepersonligheter om deres dom.

Simone Rocha x H&M kolleksjonen slippes i butikk torsdag denne uken.
Simone Rocha x H&M. Foto: H&M

Les også: Motekjendisene elsker dette merket

Madeleine Holth: – Kan se for meg at Rocha sine kolleksjoner tar av i dette landet

– Personlig er jeg stor fan av Simone Rocha. Jeg har intervjuet henne, og har stor respekt for henne som designer. Jeg eier en kjole fra hennes samarbeid med Moncler. Hun har hele tiden vært tro til sitt eget uttrykk og har aldri «gitt opp» og fulgt strømmen. Det setter jeg stor pris på i den tiden vi lever i nå, sier journalist Madeleine Holth.

– Da nyheten kom ble jeg for det første ekstremt glad. Rocha sine kolleksjoner er noe jeg absolutt kan se for meg tar av i dette landet. Vi har hatt en bølge med litt cottagecore-kjoler det seneste året, og Rocha sine hyperfeminine kjoler spiller litt på samme strofe.

Moteskribent og -kritiker Madeleine Holth uttaler seg om Simone Rocha x H&M kolleksjonen
Foto: Instagram @madeleineholth

– Jeg er spent på om herrekolleksjonen får gjennomslag, for dette har vi ikke sett av Rocha før. Generelt sett så ser kolleksjonen ut til å inneholde essensen av Rocha og hennes uttrykk; perler, tyll, ull, sløyfer og fjær. 

Når det kommer til hva hun selv vil sikre seg fra kolleksjonen, forteller Holth at hun har slitt med å begrense seg.

– Jeg ville ha kjoler, kåper, sko og tilbehør. Men nå har jeg landet på at jeg skal kjøpe den hvite strikkegenseren med perler i halsen og de sorte sløyfene som jeg har tenkt til å ha i håret akkurat som vist i kolleksjonen. Jeg kommer til å bli så fin!

Les også
Er Aker Brygge Oslos nye it-bydel?

Kine B. Hartz: – Treffer den moderne kvinnen midt i motehjertet 

– Jeg har alltid vært fan av hennes univers som er like romantisk og lekent som det er eksentrisk og dramatisk. Dette veldig irske som skinner igjennom liker jeg også godt. Detaljene hennes med perler og sløyfer, lag på lag, ruter og transparente stoffer tar meg med til den ville, vakre naturen i Irland og den rebelske folkesjelen deres, forteller sjefredaktør for Costume Kine B. Hartz til Melk.

– Men dette er ikke nostalgisk, for Simone Rocha treffer den moderne kvinnen midt i motehjertet og føles både edgy og relevant.

Sjefredaktør for Costume Kine B. Hartz uttaler seg om Simone Rocha x H&M kolleksjonen
Kine B. Hartz. Foto: Costume

Hartz påpeker at kolleksjonen er en tolkning av det hun har gjort de siste ti årene og dermed på mange måter en hyllest til motehusets DNA.

– Det tenker jeg er et smart grep fordi du forstår med en gang at dette er selve essensen av Simone Rocha. Kolleksjonen har ikke spart på kruttet og du får alt det moteverden elsker ved Simone Rocha. Ideen med en kolleksjon til hele familien er veldig sjarmerende – og barneklærne er fantastiske. Det beste er at alle plaggene kan styles veldig forskjellig til å passe din stil.

Costume-redaktøren elsker særlig kjolene i Simone Rocha x H&M.

– Jeg har veldig lyst på den hvite kjolen med perler, og den sorte kjolen med røde blomster. Herreplaggene er også veldig kule, så jeg planlegger å sikre meg trenchcoaten! Også er jeg veldig svak for både perler og sløyfer, som er hennes signatur – så all hårpynten i denne kolleksjonen har jeg lyst på.

Ingeborg Heldal: – Det er ikke det mest mainstream designersamarbeidet

Sjefredaktør for KK, Ingeborg Heldal, forteller Melk at Simone Rocha ikke er den designeren hun har det sterkeste forholdet til.

– Men hun har et lekent, spennende uttrykk og jeg kan se for meg at hun vil treffe ganske ungt.

Førsteinntrykket hennes av Simone Rocha x H&M er en leken, morsom kolleksjon helt i designerens ånd.

– Den er i blant ganske sukkersøt med de store puffermer og sløyfene, men samtidig er det noen spennende kombinasjoner av for eksempel tyll og tartan, som nesten er litt punk.

Ingeborg Heldal forteller hva hun synes om Simone Rocha x H&M kolleksjonen
Foto: privat

– Det er ikke det mest mainstream designersamarbeidet, men jeg tror den vil treffe de yngre. De som liker å eksperimentere. Også har den mange fine smykker og enkeltplagg som er lette å like og style for flere. 

Les også
Er vifter sommerens heteste tilbehør?

Til tross for at det kanskje ikke er helt i KK-sjefen sin gate, har hun likevel et par ting på lista som hun vurderer å skaffe seg.

– Jeg liker derbyskoene i skinn med perler og transparent hæl, slip-in-kjolen i sateng og den hvite strikkegenseren.

Ida Elise Eide Einarsdóttir: – Perler, fjær, tyll og sløyfer er midt i blinken nå som vi alle er drittlei av korona

– Etter mye om og men ble det endelig klart hvem som var neste gjestedesigner ut først tidligere i år. Jeg trodde nesten korona hadde satt en stopper for H&Ms årelange rekke med gjestedesignersamarbeid, sier Melk & Honning-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Hun tror Simone Rocha er mer eller mindre den perfekte gjestedesigner for den svenske klesgiganten.

Ida Elise Eide Einarsdóttir. Foto: Yvonne Willhelmsen

– For hvert år som går blir det vanskeligere og vanskeligere både å gjette og sikkert også å velge ut hvem som skal designe den neste gjestekolleksjonen. Det er nok noen designere vi aldri vil få se her, eksempelvis Chanels Virginie Viard. Generelt tror jeg dette samarbeidet er gull verdt, også for designerne som får muligheten til å nå et langt større publikum enn de vanligvis det. Det klinger godt med demokratiseringen av moten som har skutt fart under korona.

– For Rochas del er det også en slags lakmustest kanskje når det kommer til å skape klær for hele familien, ettersom dette er hennes første kolleksjon også for herre og barn. Personlig er jeg nok ikke hennes største fan, men jeg synes barnekolleksjonen er supersøt, og kommer garantert til å sikre meg noen kjoler til datteren min.

Einarsdóttir tror kolleksjonen vil treffe bredt også i designet, og at den optimistiske og litt pyntede stilen er akkurat det vi trenger nå.

– Perler, fjær, tyll og sløyfer er jo liksom midt i blinken nå som vi alle er drittlei av korona og nærmest klør i fingrene etter å pynte oss litt igjen. Uten å selv ha sett kolleksjonen fysisk vil jeg si at det ser ut som om flere av plaggene er av god kvalitet. Enkelte vil helt sikkert også bli samleobjekter.

Les også
Interiørekspertenes beste tips til sommerlig borddekking

– Dette er virkelig så Rocha som du får det, og det virker ikke å være spart på noe. Nå har de jo hatt god tid på seg, og det synes virkelig.

Thea Roll Rakeng: –Jeg tror dessverre mange vil synes at flere av nøkkelplaggene i kolleksjonen er litt mye

– Jeg er fan av den feminine estetikken hennes fra før, og synes spesielt kjolene hun lager er fantastiske. Til tross for sine 34 år har hun klart å bygge opp et velkjent navn i den internasjonale motebransjen, det er veldig imponerende i seg selv. Jeg liker godt at hun ofte legger vekt på familie og nære relasjoner når hun tegner nye kolleksjoner og er stolt av sine irske røtter, forteller journalist i MinMote Thea Roll Rakeng.

Hun forteller at hun umiddelbart likte kolleksjonen, og mener det er de største, mest prangende kjolene som er finest.

– De er veldig i tråd med hennes DNA. Synd flere av bryllupene jeg skulle i er avlyst allerede, hvis ikke hadde disse vært soleklare antrekkskandidater.

– Plaggene med røde ruter binder den irske bakgrunnen hennes sammen med hennes moderne og feminine kjolesilhuetter.

Thea Roll Rakeng forteller hva hun synes om Simone Rocha x H&M
Foto: Instagram @thearollrakeng

Rakeng mener det spørs om den jevne nordmann er enig med henne.

– Store puffermer, voluminøse skjørt og masse tyll… Kanskje det er akkurat det vi er klare for når verden åpner igjen?

– Jeg tror dessverre mange vil synes at flere av nøkkelplaggene i kolleksjonen er litt mye. Forøvrig er jeg spent på stoffkvaliteten. Det kan være avgjørende!

Selv har hun sett seg ut et par plagg hun vurderer å skaffe seg.

– Hvis ikke plaggene er laget av polyester eller andre syntetiske materialer, så kan jeg tenke meg å gå for den hvite blondekjolen, den rosa i transparent stoff  med puffermer og kabelstrikkegenseren fra herrekolleksjonen.

Les også: Tre norske influencere og stilikoner om gravidstilen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer