Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Graviditetsstil er ikke bare bare - her er influencerne sine beste tips
Foto: Instagram @katarinapetrovic - @hegeaurelie - @sunnivahartgen

Tre norske influencere og stilikoner om gravidstilen

Hege Aurelie Badendyck, Sunniva Hartgen og Katarina Petrovic deler sine tanker om gravidstilen.

En rekke kjendiser, supermodeller, influencere og andre motepersonligheter har fått barn under pandemien. Gigi Hadid, Chloé Sevigny, Emma Roberts, Romee Strijd og Elsa Hosk fikk alle sine første barn, mens Pernille Teisbæk ble mor for tredje gang. Her hjemme fikk blant andre Camilla Pihl, Marianne Theodorsen og Katarina Petrovic barn.

Etterhvert som magen vokser og kroppen forandrer seg kan det være vanskelig å kle seg og finne både klær som passer og er komfortable og fine.

Melk & Honning spurte tre norske influencere og stilikoner om deres gravidstil.

Les også: Influencer får kritikk for å spørre om gravidråd på Instagram

Katarina Petrovic

Innholdsskaper/Influencer.

Instagram: @katarinapetrovic

Hva var dine go-to plagg da du var gravid? 

– En av Belmin sine sorte dressbukser, hans blazere, diverse kjoler og skjørt. Jeg brukte mye mer kjoler og skjørt enn det jeg gjorde før graviditeten. Det var ikke bare magen som poppet hos meg. Jeg la på meg over 20kg, mye på lår, hofter og rumpe, og jeg syns det var lettere å fremheve det jeg ville fremheve ved hjelp av kjoler og skjørt.

– Jeg hadde også noen go-to looks som gikk igjen: Slim kjole pluss blazer, skjørt pluss oversized strikk, bukse pluss turtleneck (eller en annen type strikk) pluss oversized blazer, en god kåpe pluss herrebukser (jeg gikk for det meste i et par svarte dressbukser) pluss t-skjorte eller strikk.

Har du noen tips eller triks du kan dele med andre? 

– Jeg syns jo ikke jeg selv var så veldig flink eller kreativ til å kle meg i graviditeten, da så å si ingenting av min garderobe passet, samtidig som jeg ikke ville kjøpe mye nye klær.

– Men når det er sagt er det fint å kjøpe seg noen plagg man føler seg fin i, som kan styles til mange looks. Det lille jeg kjøpte måtte jeg også kunne bruke etter graviditeten. 

Graviditetsstil kan være tricky - her er influencerne sine beste tips
Instagram: @katarinapetrovic

– Jeg likte også å fremheve magen på et vis. Som oftest ved å bruke strammere klær innerst og øverst på kroppen. Som for eksempel en stram kjole eller topp, med en oversized blazer over. På den måten følte jeg at jeg fikk fremhevet magen fremfor de nye formene jeg ikke alltid var så veldig komfortabel med. 

– Et annet tips – eller i hvert fall en ting som hjalp meg – var å finne i hvert fall én bukse man vet man føler seg comf i. Jeg går for det meste i bukser (de er som oftest basen i antrekkene mine) og da ingen av mine egne bukser passet, var det så vanskelig å kle seg. Da følte jeg meg ofte usikker når jeg skulle kle meg. Belmin sine sorte dressbukser følte jeg meg alltid fin i. Den hjalp meg ut av så mange «kriser». 

Les også
Toppliste: Vesker til skolestart

Hvilke merker synes du lager plagg som funker bra når man er gravid?

– Godt spørsmål. For meg handlet det for det meste om å kjøpe større størrelser. I tillegg til å kjøpe plagg som var smarte med tanke på en voksende mage, men som jeg også ville ha glede av etter graviditeten. For eksempel kjoler eller store blazere.

Er det plagg det var vanskelig å finne «i en fresh utgave» til gravide? 

– Jeg slet litt med å finne skjørtene jeg så for meg. Ofte ble de mye kortere enn jeg ønsket, fordi de som oftest måtte over magen. Da ble det enten for mini eller splitten kom litt høyere opp enn ønsket. 

Påvirket pandemi og lockdown graviditetsklesstilen din på en positiv eller negativ måte? Man måtte for eksempel ikke kle seg opp eller pynte seg like mye – var det deilig? 

– Det påvirket uten tvil! Om det var på en positiv eller negativ måte har jeg litt delte tanker om.

Les også: Gigi fant ut at hun var gravid rett før hun skulle gå på catwalken

Instagram: @katarinapetrovic

– Jeg tror jeg hadde blitt «tvunget» til å være mer kreativ og utfordre meg selv mye mer, hadde jeg ikke vært gravid i en pandemi.

– Jeg savnet litt kreativiteten og så ofte for meg å gjøre mer enn jeg faktisk gadd. Jeg gikk mye i sweats og ikke minst i de samme antrekkene hjemme og rundt omkring på Løkka. Det var deilig å slippe å tenke for mye på antrekkene. Jeg hadde jo mer enn nok av andre ting i hodet, men det var et lite savn der også. De gangene jeg skulle noe, slo jeg derimot virkelig på stortromma. Så jeg føler jeg fikk litt av begge verdener, men skulle nok helst ønske jeg var i en litt mer normal hverdag, så jeg også kanskje hadde følt meg mer som meg selv klesmessig.

Hvilke plagg gledet du deg til å bruke etter fødselen?

– Uten tvil mine egne dresser og bukser!

Hege Aurelie Badendyck

Influencer, podcaster og tidligere redaktør for Costume.

Instagram: @hegeaurelie

Hva er dine go-to plagg nå som du er gravid?

Les også
Gigi Hadid lanserer eget klesmerke

– Jeg er nok ikke en som kler meg i typiske gravideklær, og heller ikke så glad i å gå i flagrende, feminine kjoler når jeg er gravid. Det har blitt mye hoodies, tights, oversizede herre t-skjorter og blazere i denne graviditeten.

Har du noen tips eller triks til graviditetsstil du kan dele med andre? 

– Hvis du ikke føler deg veldig sensitiv rundt magen så kan mange ofte bruke de vanlige buksene sine ganske lenge. Det gjør man for eksempel ved å ta en hårstrikk gjennom knapphullet på buksen og rundt knappen på motsatt side. Pass på å ha lange nok t-skjorter eller long sleeves, så kommer du unna med dette trikset en god stund.

– For meg har blazeren vært en redning under begge graviditetene. Da føler jeg meg fremdeles nokså som meg selv, til tross for at kroppen er en helt annen.

Hvilke merker synes du lager plagg som funker bra når man er gravid? 

– Jeg har aldri kjøpt klær laget spesielt for gravide, men heller gått i kjæresten min sitt klesskap eller på herreavdelingen på for eksempel Weekday for fine basisplagg. 

Instagram @hegeaurelie

Er det plagg det er vanskelig å finne «i en fresh utgave» til gravide?

– Bukser er den store utfordringen. Derfor har tights blitt det jeg har brukt mest denne gangen. Jeansene der ute henger ofte igjen i typ tidlig 2000-tall – og ikke på en positiv måte. Det er mye stretch, tynne kvaliteter, og med overdrevne bleika partier på lår og rompe. En helt krise look å kjøre som gravid!

Påvirker pandemi og lockdown graviditetsklesstilen din på en positiv eller negativ måte? Man har for eksempel ikke måttet kle seg opp eller pynte seg like mye – var det deilig? 

– Jeg har jo vært gravid en gang før og vil nok si at jeg har gått rimelig mye mer i tights, joggebukser og hoodies denne gangen enn forrige. Så, ja, noe mer «dassete» i stilen har jeg vært denne gangen. 

Hvilke plagg gleder du deg til å bruke etter fødselen?

– Jeg savner å kunne gå i det meste i skapet egentlig. Jeg gleder meg til å kunne være kreativ uten å tenke på magen (selv om det er det fineste i verden å gå gravid også!):) Levis-jeansene mine gleder jeg meg til å kunne smette inn i igjen, og så har jeg en liten liste med sommerkjoler jeg skal unne meg når jeg har poppa.

Les også
11 danske moteprofiler du bør følge på Instagram

Sunniva Hartgen

Graviditetsstil kan være tricky - her er Sunniva Hartgen sine aller beste tips

Stylist

Instagram: @sunnivahartgen

Hva er dine go-to plagg nå som du er gravid? 

– Rette eller vide bukser med strikk i livet, myk strikkegenser, kjole eller sømløs tights. Komfort som gjelder.

Har du noen tips eller triks til graviditetsstil du kan dele med andre? 

– Gå nøye gjennom garderoben din når du begynner å vokse. Pakk bort alt som ikke passer, eller ikke kommer til å passe på en stund. Da finner du også ting du kan selge eller gi bort. Hvis du må kjøpe noe nytt, gå for plagg som passer med ting du har fra før av i så naturlige materialer som mulig.

– Baseplagg i nøytrale farger, bukser med strikk i livet, vide kjoler eller kjoler med stretch, strikkegensere med splitt i sidene. Du må ikke gå på gravidavdelinga på for eksempel H&M. Det er veldig lite inspirerende. Silhuetten hos de fleste merker er veldig variert, så gå heller for en størrelse eller to opp, da finner du kanskje plagg du vanligvis ville gått for.

Graviditetsstil kan være tricky - her er Sunniva Hartgen sine aller beste tips
Instagram: @sunnivahartgen

Hvilke merker synes du lager plagg som funker bra når man er gravid? 

– Envelope1976, As We Are Now, Rodebjer, Aiayu, COS og Arket har en veldig skandinavisk løs silhuett og bredt utvalg av plagg. H&M og Zara har selvsagt også et bredt utvalg, men her er jeg nøye med å se på materialet før jeg kjøper. Zalando har en del mammaklær har jeg sett, men ikke testet.

Er det plagg det er vanskelig å finne «i en fresh utgave» til gravide? 

– Tja, alt? Her er det et marked 😂

Har det at det har vært pandemi og lockdown påvirket klær og graviditet på en positiv eller negativ måte? 

– Meget positiv vil jeg si, da det vel aldri har vært større utvalg og etterspørsel av loungewear enn det er nå. Siden man er så mye hjemme er det også naturlig at garderoben fort blir deretter.

Graviditetsstil kan være tricky - her er Sunniva Hartgen sine aller beste tips
Instagram: @sunnivahartgen

– Loungewear trenger ikke være slappe joggebukser og utvasket t-skjorte. Up your game. 

 Hvilke plagg gleder du deg til å bruke etter fødselen?

– Dressbukser med høyt liv! Og hæler! Ellers er det den generelle friheten med å bare vite at alt i garderoben passer, og sitter som det skal. En av hovedgledene mine med klær er nettopp frihet, det å leke og prøve meg frem og ta på akkurat hva jeg vil. Nå føler jeg meg veldig låst.

Les også: Emily Ratajkowski poserer naken i gravid-shoot på Instagram

Siste saker

Mest lest nå
Les mer