Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Chanel viste sin haute couture-kolleksjon for Spring 2021
(Foto: Anton Corbijin for Chanel)

Se bildene fra Chanel Haute Couture Spring 2021

Koronavennlig visning med couture-kundene på Zoom.

Er det ett motehus som er særlig kjent for sine visninger er det nettopp Chanel. Og det er gjerne knyttet store forventninger kanskje spesielt til det erkefranske luksusmotehusets haute couture-visninger. De finner tradisjonen tro sted i Grand Palais i hjertet Paris slik de har siden 2005.

Koronakrisen, stengte grenser og lockdown i store deler av verden satt ingen stopper for sesongens visning tirsdag. Rent bortsett fra at det naturlig nok ikke var noe publikum, da. I stedet fulgte inviterte influencere, redaktører, stylister og andre motepersonligheter med hjemmefra.

Tidligere har nå avdøde Karl Lagerfeld blant annet omgjort stedet til en skog med trær og høstløv, en tropisk regnskog med fossefall, en romstasjon og et supermarked, et cruiseskip og selve Paris – for å nevne noe.

Denne gangen hentet kreativ leder Virginie Viard inspirasjon fra brylluper – tilpasset koronasituasjonen selvsagt. Det var blomster, lyslenker og blomsterbuer som hentet ut fra et slags forfinet låvebryllup. Modellene ankom som gjester. Men blant publikum var også en svært eksklusivt gjeng av kjendiser som Penélope Cruz, Lily-Rose Depp, Marion Cotillard, Vanessa Paradis og Charlotte Casiraghi – den kongelige it-girlen som er det nyeste tilskuddet i rekken av det franske motehusets mange ansikt utad.

Mens høstens kolleksjon var mer av det barokke slaget, var vårens haute couture-visningen full av til dels fargerike, voluminøse antrekk i tro Chanel-stil.

Viard skal ifølge WWD ha hentet inspirasjon fra den serbiske regissøren Emir Kusturicas Time of the Gypsies fra 1988 og rideantrekk fra Camargue.

– Du ser det sør i Spania. Det minner meg om mye av den slags bryllup i Andalucía, sier Penélope Cruz til nettmagasinet om da Chanel-bruden, som tradisjonelt lukker couture-visninger, kom ridende ut på en hvit hest.

Ettersom motevisninger og også hele moteuker er blitt både utsatt og avlyst over hele verden grunnet koronakrisen, tvinges både designere, merker og motehus til å tenke nytt. For selv uten publikum fysisk til stede gjelder det å engasjere. Det er lettere sagt enn gjort når det kommer til haute couture.

Til WWD forteller Chanel-sjef Bruno Pavlovsky at huset tilpasset seg de gjeldende koronarestriksjonene ved å engasjere couture-kunder via Zoom og FaceTime ved hjelp av lokale team som kan gjøre tilpasninger.

– Vi lyttet til kundenes behov. Men vi ba dem også om å jobbe eksternt, noe som aldri er meningen med haute couture. Haute couture er noe håndgripelig som krever å bli berørt og sett og diskutert med hodene på atelieret. Vi prøvde å gjenskape alt dette på avstand. Og vi vet nå hva vi må gjøre for å gjøre det enda bedre, sa han til nettmagasinet etter visningen.

Les også: Slik koronaendres den norske motebransjen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer