Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
And Just Like That vil følge Carrie Bradshaw over 20 år frem i tid.(Foto: skjermdump)

PETA oppfordrer til pelsfri Sex and the City-oppfølger

Skriver brev til Sarah Jessica Parker.

Tidligere denne uken kom nyheten om at en Sex and the City-oppfølger nå er bekreftet – vel og merke uten en av de mest sentrale skuespillerne.

Og kanskje også uten pels? Kjent for sine fasjonable antrekk og misunnelsesverdige garderober kunne vi titt og ofte se de fire venninnene ikledd pels da serien rullet over skjermen fra 1998-2004.

Nå håper dyrevernorganisasjon at oppfølgeren vil droppe pelsen.

Pelsantrekk dukker til stadighet opp i serien. Foto: skjermdump

I et brev til Sarah Jessica Parker ber PETA henne om å velge bort pels til fordel for vegansk pels når oppfølgeren nå skal lages, skriver Page Six.

I brevet, som er signert visepresident i PETA, Dan Mathews står det:

«Jeg skriver for å be deg om å gjøre denne versjonen pelsfri, i motsetning til originalen. Siden serien ble avsluttet i 2004 er holdningene til pels endret og de fleste designere har sluttet med det».

I den første Sex and the City-filmen fra 2008 blir damene konfrontert av anti-pels-aktivister under moteuken i New York. En aktivist roper: «Pels er mord», og kaster rødmaling på en pelskledd Samantha Jones. Jones, som i filmen er flyttet til Los Angeles, utbryter: «Gud som jeg savner New York».

Foto: Skjermdump

De siste årene har designere og motehus som Chanel, Burberry, Prada og Gucci med flere alle droppet pelsen. Det samme har både varehus, moteuker og også hele byer. Også eksotisk skinn er i ferd med å fases ut i moteverdenen. Det samme gjelder til en viss grad ekte skinn generelt.

Les også: M&H toppliste: Veganske skinnplagg og -tilbehør

Siste saker

Mest lest nå
Les mer