Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dette skjer under Oslo Runway tirsdag
Diawéne AW20. Foto: Henriette Fürst Johansen

Slik er første dag av Oslo Runway

Følg visningene fra den første digitale norske moteuka her.

Tirsdag går høstens Oslo Runway av stabelen. Etter to sesonger er den norske moteuka nå tilbake, denne gangen i digitalt format.

I motsetning til tidligere, er alle kolleksjonene som vises den første dagen for inneværende høst- og vintersesong istedenfor neste års vår- og sommermote. Det helt i tråd med motekalenderen som de siste årene er blitt snudd på hodet.

Dette skjer i dag, tirsdag 18. august (saken oppdateres fortløpende):

Avenue AW20

Klokken 12:00
Dette skjer under Oslo Runway tirsdag
Avenue AW20. Foto: Gustaf Gyllenhammar

Merket som startet med design av t-skjorter, har siden første kolleksjon i 2014 ønsket å designe unisex-plagg i naturlige materialer. Gustaf Gyllenhammar, Ingvild Abrahamsen og Espen Follestad som står bak merket er opptatt av at klærne skal vare lenge og brukes i mange år. Designene er tydelig inspirert av den alternative musikkscenen, med nostalgiske vibber.

Oleana AW20

Klokken 14:00
Oleana AW20. Foto: Simon Skreddernes

På en gammel fabrikk i Ytre Arna på Vestlandet designes og produseres lokal norsk mote i form av strikkeplagg. Familiebedriften Oleana, med ekteparet Gerda Sørhus Fuglerud og Steffen Fuglerud i spissen, hanket i 2018 inn Matilda Norberg som ny sjefdesigner. Med bakgrunn fra det danske motemerket Henrik Vibskov, har hun pustet nytt liv inn i merket som har holdt det gående siden 1992.

Diawéne AW20

Klokken 16:00
Diawéne AW20. Foto: Henriette Fürst Johansen

Søstrene Haddy og Aissatou Ceesay står bak dette up-and-coming Oslo-baserte smykkemerket, som lager smykker med inspirasjon fra Senegal og Gambia. Her mikser jentene to ulike verdener gjennom smykker i blant annet sølv og gull. Merket som ble lansert i 2019, har som mål å bringe håndverkstradisjoner fra Senegal og Gambia til Norge.

ESP AW20

Klokken 17:00
ESP AW20. Foto: Torjus Berglid

Elisabeth Stray Pedersen og hennes selvtitulerte merke ESP er ingen nykommer på catwalken til Oslo Runway. Designeren som produserer kortreist mote på fabrikken sin på Økern i Oslo, fokuserer på norsk ull i sine kolleksjoner. Merket jobber også med avfallshåndtering, zero waste, lokale råvarer og reparasjon.

For ordens skyld: Melk & Honning er mediapartner med Oslo Runway denne sesongen.

Les også: Dette er høydepunktene fra den danske moteuken

Siste saker

Mest lest nå
Les mer