Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dette er de nominerte til BIK BOK RUNWAY AWARD

Oslo Runway har igjen gått sammen med Bik Bok for å finne fram til den mest lovende, unge og freshe designeren i vårt land.

BIK BOK RUNWAY AWARD vil gå av stabelen i forbindelse med den femte runden av Oslo Runway, 24. august. Nå er de fem finalistene klare.

De fem nominerte er Kit Wan, Michael Olestad, Moirè, Raske Rêvêr og Edda Gimnes.

Kit Wan driver designstudioet Kit Wan Studios i Oslo. Han kommer fra Hong Kong og er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo med en mastergrad i klesdesign. Kit Wan jobber med maksimalistiske silhuetter, og har ofte asiatiske referanser. Les mer om Kit Wan Studios her. 

Michael Olestad er et nytt merke av designer Michael Olestad Nybråten. Michael har studert kunst og design på London College of Fashion, og jobbet som designer for blant annet Acne Studios og Anne-Sofie Back. Michael sitt design er kjennetegnet med draperier og bruk av sterke farger og særegen materielbruk. Designeren kom på 12. plass i Melk & Honnings maktliste.

Moirè ble grunnlagt for fire år siden av av Charlotte Fische og Linn Brevik-Riberio. Begge har en bachelorgrader i motestudier fra The Arts Institute at Bournemouth. Klesmerke Moirè ble startet i fjor etter at de hadde designet for forskjellige kunder innen dame- og herremote. Fische og Brevik-Riberio har fokus på skreddersøm, tidløshet og kvalitet. Les mer om Moirè her.

Kit Wan. Foto: Felix Glasmeyer/ Micahel Olestad. Foto: Alexander Norheim/ Moirè. Foto: Therese Fische

Raske Rêvêr består av designerduoen Lisa Kristindatter Mortensen og Solveig Aksnes. Begge er utdannet innen design fra Kunsthøyskolen i Oslo. Raske Rêvêr havner ofte i en miks mellom tekniske sportsklær og mote, og har fokus på dyrevelferd og miljøvern.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Edda Gimnes er utdannet ved London College of Fashion i London. Hun har allerede mottatt flere internasjonale priser for sitt design, blant annet Designer for Tomorrow Award i Berlin med Alber Elbaz som sin mentor. Gimnes sin estetikk kombinerer trykk, pels og broderi på en grafisk måte. Les mer om Edda Gimnes her.

Edda Gimnes var også en av de nominerte i fjor.

– Jeg setter stor pris på å bli nominert til Bik Bok Runway Award for andre året på rad. Etter og ha vist kolleksjonen min mange steder i utlandet, blir det morsomt og også få vise fram min siste kolleksjon i Norge. Det er et flott initiativ at også norsk mote kan støtte unge designere i etableringsfasen, da det er utrolig viktig å få anerkjennelse og guiding. Hvis det ikke finnes arrangementer som Oslo Runway i Norge vil unge designere søke ut, istedenfor å etablere seg hjemme, sier Gimnes ifølge pressemeldingen.

Rakse Rever. Foto: Solveig Aksnes/ Edda Gimnes. Foto: Yoo Sun

Vinneren mottar en pengepremie på 100 000 kroner, som er øremerket produksjon av ny kolleksjon. I tillegg gis det en full visning under Oslo Runway februar 2018, og kleskjeden Bik Bok stiller med en mentor.

Nominasjonsjuryen i år bestod av Maiken Winther som er stylist og tidligere moteredaktør for danske Costume, designer Siv Støldal som er utdannet ved Central St. Martins, redaktør for Recens Elise By Olsen, fotograf Trine Hisdal, Jan Svean som er eier og innkjøper for Svean og designer Anne Karine Thorbjørnsen som gikk av med vinnertittelen for Bik Bok Runway Award i fjor.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

– BBRA har betydd et løft i mitt daglige virke som en praksis og utøver særlig grunnet pengepremien som fulgte. Den ga meg muligheten til å etablerer en stødigere grunn å jobbe fra og til å realisere produksjon og en voksende profesjonalisme. Det var anerkjennende å vinne prisen og jeg er veldig takknemlig for alle som heiet og jobbet med meg, forteller Anne Karine Thorbjørnsen.

Les også: Norsk 19-åring gikk for Hermés og Alexander McQueen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer