Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Norges nye designtalenter: Moiré

ss17_10

Foto: Therese Fische

Moiré er grunnlagt av Charlotte Fische og Linn Sannes Brevik-Ribeiro. Det Oslo-baserte klesmerket ble skapt etter et felles ønske om å få skreddersøm tilbake i faget, samt å skape mote med mening som har lang levetid.

Hvordan startet Moiré?

Vi møttes i forbindelse med designstudier i England for 11 år siden. Etter dette har vi tilsammen fått med oss over 20 års erfaring fra bransjen og har jobbet som designere og stylister for firma som Bestseller, Varner, Bonnier, Helly Hansen, Reebok, Matthew Williamson og Topshop. Etter flere år i London, Barcelona, Amsterdam og Beijing kom trangen til å flytte tilbake til Norge og kort tid etter ble Moiré Agency skapt.

Moiré er det kreative utspringet til designbyrået «Moiré Agency». Klesmerket ble skapt etter et felles ønske om å få skreddersøm tilbake i faget og lage noe med mening og som samtidig har en lengre levetid. Vi ville også skape en egen friplass utenfor byrået hvor vi kunne leke litt mer med faget igjen.

ss17_19_fotor_collage1

Foto: Therese Fische

Hvordan og når startet interessen deres for klesdesign?

Skapertrangen har vel vært der fra veldig ung alder. Kreativ leder Charlotte har alltid hvert opptatt av form og farge i tillegg til å skape konsepter som lever gjennom klærne. Designleder Linn har alltid hatt et øye for detaljer og en fasinasjon for skreddersøm. Det er vel kanskje nettopp denne kombinasjon som ligger bak filosofien til Moiré.

Beskriv deres design med få ord.

Unikt, kvalitet, detaljert, uventet og lekent.

Hvem designer dere for?

Kjernen ligger vel på kvinner mellom 30-45år , men mange av plaggene vi lager funker like godt på en 25-åring som en sprek 70-åring. Fellesnevneren må vel være en genuin interesse for design, detaljer og kvalitet.

ss17_34_fotor_collage44

Foto: Therese Fische

Hva er deres største inspirasjonskilde?

Les også
Balenciaga slipper eksklusivt interiør til jul

Kunst, foto, folk ,skreddersøm og ikke minst sterke karakterer fra filmer eller bøker. Ofte kan en hel kolleksjon starte med en fasinasjon av en filmkarakter. Vi tiltrekkes begge av ting som er litt «off», det kan være en uventet farge eller detalj som nettopp gjør plagget interessant. I tillegg er vi genuint interessert i skreddersøm og gode passformer ligger alltid som et fundament for nye kolleksjoner.

Hvilke designere ser dere opp til?

Kym Ellery for Ellery, Phoebe Philo for Celine, Raf Simons, Martin Margelia, Balenciaga og Jil Sander.

Hvem drømmer dere om at skal gå i deres design?

Bra, sterke damer som driver med det de ønsker å drive med og kjøper Moiré fordi klærne våre treffer dem.

Hva er planene framover?

Det er mye spennende på gang siden vi debuterte denne våren. Vår første kolleksjon havner snart i butikkhyllene på blant annet Retro butikkene og F5 i Oslo. Ny kolleksjon er rundt hjørnet og spennende samarbeider er under planlegging.

ss17_33_fotor_collage

Foto: Therese Fische

Les om flere av Norges nye designtalenter her.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer