Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

På rømmen mot motedrømmen: Klesdesigner Edda Gimnes

Melk & Honning vil sette større fokus på nordmenn som jobber med mote internasjonalt. Derfor har vi startet artikkelserien «på rømmen mot motedrømmen» som tar for seg norske personer som satser på mote i utlandet.

Første kvinne ut er klesdesigner og illustratør Edda Gimnes.

Gimnes viste nylig sitt design under moteuka i London, hvor det var interesse fra flere internasjonale innkjøpere. Hun holder på med prosjekter i Hong Kong, London og København, og vant nettopp bronsje i REMIX konkurransen i samarbeid med italienske Vogue. 

Gimnes sin satsning på motedrømmen startet da hun flyttet til utlandet noen år tilbake for å studere klesdesign med spesialisering i «Womens Wear» på London College of Fashion.

12242958_10156259430945134_1149689045_o

Edda Gimnes. Foto: Camilla Andersen

– Jeg følte et sterk behov for å komme meg ut av Norge for å møte nye kulturer og mennesker, og å bli inspirert og gå på skole med folk som virkelig drømmer om å jobbe med det samme som meg. Jeg var veldig opptatt av å komme inn på en skole med høye opptakskrav, for å være sikker på at jeg hadde noe å gjøre innenfor denne bransjen, og ikke bare betale meg inn, forteller Oslo-jenta til Melk og Honning.

Gimnes forteller at tiden som student i London var hard, men at det uten tvil var verdt det.

–  Det er nok flere ganger jeg har spurt meg selv om det er dette jeg virkelig vil. Men i etterkant er jeg veldig glad for at jeg ble såpass pushet, for det er viktig å omgå seg med motiverte, engasjerte og konkurransestilte mennesker, og jeg fikk virkelig en smakebit på hvordan moteindustrien fungerer.

Les også
Interiørekspertenes beste tips til sommerlig borddekking

For tiden jobber hun med ny kleskolleksjon som hun vil produsere i London. Det er heller kanskje ikke lenge til vi ser Lady Gaga pryde Gimnes sitt design – hun sendte nemlig deler av kolleksjonen sin til den fasjonable artisten forrige uke.

Klesdesigneren ble nylig omtalt i både bristiske Vogue og Glamour Magazine, og ble nevnt som 10 designerspirer å følge med på av prestisjetunge New York Times rett før hun utgraderte fra London College of Fashion i fjor.

–  For meg er mote en fantastisk måte å uttrykke meg kunstnerisk på og være helt i mitt rette element. Man kan drømme seg bort i sin egen lille verden og lage akkurat det man vil.

EDDA-min

Foto: Yoo Sun

Moteindustrien kan være hard, noe som hun blant annet fikk erfart da hun hadde praksisplass hos stylisten Panos Yiapanis.

– Jeg ble sendt til sone 8 utenfor London til et skur for å finne like hæler til sko som skulle være med i en fotoserie for LOVE magazine. Det tok meg 8 timer, med tusenvis av forskjellige hæler og umulig å finne noen like par. Du får en «reality check» på hvordan bransjen fungerer, når man starter fra bunnen av.

Gimnes sitt beste tips til folk som vil følge den store motedrømmen i utlandet er å ha troen på seg selv og å være selvsikker på det man driver med.

– Jeg tror det viktigste tipset jeg kan gi er å tro på seg selv, og være ærlig med seg selv før man starter utdannelsen om det er mote man virkelig vil drive med, og innse at man kun kan gå inn helhjertet. Lange dager og jeg jobber kontinuerlig, men den følelsen av å jobbe med noe man elsker er helt fantastisk!

EG_0003-min

Foto: Yoo Sun

Edda Gimnes competition

Foto: Yoo Sun

Les også: Norsk 18-åring viste under New York Fashion Week

Siste saker

Mest lest nå
Les mer