Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Anna of the North. Foto: Richie Talboy

New York-stylisten samler norske moteprofiler for V Magazine

– Visste at dette var noe jeg måtte støtte opp om.

En selvskreven gjest under tidligere runder med Oslo Runway er den New York-baserte stylisten Yael Quint. Med årene er hun blitt en ekte Norgesvenn som skal ha mye av æren for at norsk design har fått internasjonal oppmerksomhet. Det har hun bidratt til ved å blant annet introduserer Gigi Hadids stylist for norske motemerker som Holzweiler, ESP og Christina Ledang. Ved hvert Oslo-besøk har Quint også produsert shoots og intervjuer med norske mote- og kulturpersonligheter. Disse har kommet på trykk hos internasjonale motepublikasjoner som Vogue, W Magazine og L’Officiell.

– Kuleste jeg opplevd

Med mote- og kunstfestivalen Fushion har Quint på nytt tatt turen til hovedstaden invitert at initiativtakerne Ditte Kristensen og Hilde Pettersen Reljin.

yael quint
Yael Quint. Foto: Olav Stubberud

– Hilde inviterte meg til Collective-festivalen i fjor og det er virkelig det kuleste jeg har opplevd. Blandingen av mote, kunst, musikk og fotografi er så imponerende, sier Quint.

– Da jeg hørte at Oslo Runway og Collective slo seg sammen skjønte jeg at dette var noe jeg måtte støtte opp om. Jeg tok kontakt med mote-teamet og sa at jeg trengte hjelp. Med meg fikk jeg de samme folkene som alltid, Nikola Grozdic, Linda Wickmann, Ragnhild Marie, Sander Stenbakk, Olav Stubberud og Madeleine Holth. Sammen har vi hatt intense dager, men vi har laget vakker kunst.

Under sesongens Oslo-besøk har Quint produsert flere shoots og artikler med norske mote- og kulturpersonligheter. Disse kommer på trykk i V Magazine denne uken.

– Når jeg kommer til Oslo for å skyte bilder med norske personligheter er det en lang prosess for å finne noen. Jeg må sende en liste med ti eller flere navn til ulike magasiner og får så svar på hvem de godkjenner. Den første gangen jeg kom til Oslo godkjente de bare ett navn, sier Quint.

– Denne sesongen ga V Magazine meg klarsignal til å fremme seks talenter.

Det er Astrid S, Kristine Frøseth, Anna of the North, Rawdah Mohamed, Thea Sofie Loch Næss og Okay Kaya.

Stiller ut bildene

Felles for alle er at de er kledd i norsk design. Quint avslører at hun denne gangen brukte styling fra merker som Envelope1976, Holzweiler, Tonje Plur, FWSS, Søster Studio, Sara Skogøy og Avenue. I tillegg til smykker fra danske Maria Black. Flere av disse er representert under Fushion denne uken.

Bildene fra shooten kommer på nett hos V Magazine, men vil også bli vist frem under Fushion denne uken. Her har Quint samarbeidet med fotograf Richie Talboy. Bildene henger tilgjengelig for alle i Nedre Slottsgate og på Steen & Strøm i Oslo.

Les også: ESP og Moiré teamer opp for Fushion

Siste saker

Mest lest nå
Les mer