Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Alle gangene vi har sett Gigi Hadid i norsk design

Supermodellen tar norsk mote ut i verden.

2017 var virkelig året da norsk motebransje kunne juble over internasjonal oppmerksomhet. Supermodell og it-jente Gigi Hadid, ble nemlig ved flere anledninger observert i klær vi kjenner igjen fra norske designere.

Det hele startet i mars da Hadid ble fotografert gatelangs i en oransje hettegenser med en kleshenger på brystet – selvfølgelig signert Holzweiler.


Kleshenger-genseren er blitt et populært plagg her i Norge, men den har tydligvis falt i god smak hos modellen også. Gjennom de siste månedene har hun brukt den flere ganger og i ulike farger.

Og Holzweiler er neppe det eneste norske merket som har fanget Hadids oppmerksomhet. Siden den gang har hun blitt sett i en jakke fra designtalentet Edda Gimnes, en ullkåpe signert Elisabeth Stray Pedersen, og nå på nyåret fikk vi se henne i en rosa genser og dunkåpe fra Christina Ledang.

På under et år kan vi altså telle fire norske designere på Gigi Hadid. Og alle antrekkene har hun delt på sin egen Instagram hvor hun har i overkant av 37 millioner følgere.

Det var i november 2017 at Gigi Hadid ble sett i en hvit ullkåpe fra det norske merket ESP av Elisabeth Stray Pedersen.

– For vår del var det veldig kult å se Gigi i kåpen vår. Vi prøver jo å gjøre noe vi har tro på ved å bruke norsk ull og lokalproduksjon – så dette var en slags bekreftelse på at det fungerer og verdiskapningen har skjedd, sier Stray Pedersen til Melk & Honning.

Stray Pedersen forteller at hun gjennom Oslo Runway fikk kontakt med en person fra et showroom som stylisten til Hadid, Mimi Cutrell, pleier å besøkte.

– Vi sendte over litt klær hvert fall en måned før Hadid ble sett i kåpen. Da visste vi ikke om hun kom til å bruke kåpen, men stylisten vi pratet med sa at det kunne være aktuelt, spesielt etter at hun tidligere hadde blitt sett i genseren fra Holzweiler, sier hun og fortsetter:

– Det er jo ingen garanti på slikt, men da jeg først så det ble jeg veldig positivt overrasker. Jeg synes stylingen var fin og konteksten å sette kåpen i passet veldig bra.

Til Melk & Honning forteller Stray Pedersen at ESP har fått flere etterspørsler etter Gigi Hadid ble sett i kåpen. Flere personer fra storbyer som London og New York har handlet fra ESP, i tillegg til flere andre land, som blant annet Russland.

– Det er fortsatt mange som bestiller kåper, så vi merker at det har hatt en god effekt.

Hovedbilde via Instagram @ChristinaLedang 

Les også: Fem designere vi har troen på i 2018 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer