Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Nesespray for å bli brun? Nok en merkelig TikTok-trend tar av
Foto: TikTok -(HANNAHTAYY/GLOWGETTERLTD)

Nesespray som selvbruning tar av på TikTok

– Dette er et produkt og behandlingstype man bør holde seg langt, langt unna, forteller norsk lege til Melk.

Uventede trender har heller blitt regelen enn unntaket på TikTok. Noen har vært gøyale slik som kjendissalater, influencer-sveiser og billigmaskarer. Andre rent ut helsefarlige eller kontroversielle, slik som da et utseendedop ble populært, noen kom på ideen med å fjerne sin egen spiral eller begynte å etterape ofre for holocaust.

Nå har nok en merkelig TikTok-trend kommet på banen. Enkelte har nemlig postet filmsnutter der de bruker nesespray for å bli brun.

Ja, du leste riktig. Huffington Post som omtaler det hele forteller at de har lagt merke til en rekke filmsnutter med tanning nasal spray på den hypede appen i det siste.

– Ja, det har jeg hørt om faktisk! Dette er et produkt og behandlingstype man bør holde seg langt, langt unna, forteller lege, forfatter og foredragsholder Kaveh Rashidi til Melk & Honning.

– Selv om det er relativt nytt i nesesprayformat, så er virkestoffet det velkjente melanotan, også kjent som barbiedop. Ikke til forveksling med melatonin, som er noe helt annet.

Grunnen til at de har valgt å bruke dette nye formatet, er fordi man har masse små blodårer i nesen. På den måten absorberes medikamentet kjapt inn i blodet, forklares det hos Huffington Post.

Ifølge Rashidi er melanotan ikke ansatt for å være trygt.

Nesespray for å bli brun? Nok en merkelig TikTok-trend tar av. Kaveh Rashidi uttaler seg om fenomenet.
Kaveh Rashidi. Foto: ANTI

– Det vil være en risikosport å bruke det.

– Noen ganger innen medisin kan man ta en risk dersom den potensielle gevinsten er stor. Men her snakker vi om en mulig gevinst som gir litt mørkere hud, så det er klart ikke verdt risikoen.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

I Huffington Posts sak skrives det at folk har opplevd både kvalme, høyt blodtrykk, hodepine og ereksjonsproblemer som en konsekvens av melanotan-bruk.

Ifølge Rashidi er ikke bivirkningene godt nok kartlagt.

– Men vi vet at det er mange uheldige bivirkninger både på kort og lang sikt. Det er også grunn til å frykte økt risiko for alvorlige tilstander som føflekkreft.

https://www.tiktok.com/@hannahtayy/video/6904598824044514562?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id7018555688595719685

Les også: Har du hørt om fenomenet Booktok?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer