Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Marius Borg Høiby og Juliane Snekkestad guider Vogue til Oslo

Eller hvordan å tilbringe en romantisk, avslappende dag i hovedstaden.

I kjølvannet av Oslo Runway tidligere denne måneden har vi blitt bortskjemt med Norges-omtale fra internasjonal presse. Blant dem Vogue som for første gang anmeldte visningene under det norske svaret på fashion week.

Det har dessuten nærmest blitt for tradisjon å regne at magasinet, med stylist og Norges-venn Yael Quint i produksjonsspissen, gjør en moteserie og intervju med kule nordmenn som har markert seg den siste tiden.

Tidligere med it-paret Lea Meyer og Henrik Holm og nå sist med Sigrid som tidligere i år gjorde et intervju og fotoshoot med den britiske nettutgaven av magasinet, mens både «Skam»-skuespiller Josefine Pettersen og skuespiller Kristine Frøseth, sistnevnte stylet i blant annet Pia Tjelta og FWSS, har figurert for W Magazine.

Juliane Snekkestad foran Velouria Vintage. Skjermdump fra Vogue

Nå har Vogue.com fått Marius Borg Høiby og hans kjæreste modellen Juliane Snekkestad som guider til «en romantisk, avslappende dag i Oslo».

Saken er ført i pennen av Vogues Laird Borrelli-Persson som var i Norge i forbindelse med Oslo Runway. Hun satt også i vinnerjuyren i Bik Bok Runway Award, og har skrevet flere saker fra den norske moteuka. Bildene i saken er tatt av den norske fotografen Alexander Norheim.

Igjen omtaler Vogue-skribenten Oslo og Norge i rosende ordelag, og trekker blant annet frem landet vårt som det beste for millennials.

«Det er mye å like ved Oslo», skriver hun. «Selv om du kanskje ikke er like ung eller like forelsket som våre guider til byen», fortsetter hun med henvisning til Borg Høiby og Snekkestad som til tross for at de begge bor i London altså fungerer som en slags Oslo-losen for det toneangivende motemagasinet.

Les også
Avsløring: Luksusmerke produserer vesker for 600 kroner

«Folk tror Oslo er typ den kaldeste byen i verden, men det er den faktisk ikke», sier Borg Høiby. «Om sommeren er det så fint, og du kan dra for å svømme og ha det gøy». 

De to guider Vogue blant annet til Grünerløkka som fortsatt beskrives som «byens kuleste nabolag». Vintage-butikken Velouria Vintage er parets favoritt vintage-butikk i Oslo, forteller de, og Borg Høiby skryter særlig av utvalget skinnjakker. Han er ikke helt klar for å selge sine egne, forteller han, men det blir han mest sannsynlig etterhvert.

For drømmen, forteller Snekkestad til Vogue, er å starte deres eget merke.

Andre stopp på Oslo-turen er capsbutikken Lokk i Torggata, Salt på Langkaia, Vigelandsparken, Oslo skatehall og Illegal Burger i Møllergata som får skryt for sin vegan-burger med guacamole.

Les også: Vogue skryter av nytt, norsk motemerke

Hovedbilde: Skjermdump Vogue.com og Instagram @Marius_Borg

Siste saker

Mest lest nå
Les mer